Pilotul prăbuşit în lacul Tăureni a zburat şi la Caransebeş!


Pilotul elicopterului prăbuşit luni-seară în apele lacului Tăureni, din judeţul Mureş, Nicolae elicopter (1)Iacobescu, în vârstă de 49 de ani, a fost pilot militar la Regimentul de Elicoptere din Caransebeş, între anii 1985-2001, după care a fost transferat la Escadrila de Elicoptere din Timişoara. La trecerea în rezervă, în anul 2005, a fost angajat ca pilot de omul de afaceri Sorin Ţerbea. Iacobescu avea la activ aproximativ 1.000 de ore de zbor pe elicoptere „Alouette” şi „Puma”.

În urma tragediei aviatice, cinci personae au murit, iar o femeie a scăpat cu viaţă. În elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, pilotul său, o angajată şi o familie din Germania, formată din trei persoane.  Singura care a scăpat cu viaţă este angajata lui Ţerbea, Emilia Morar, director de marketing.

Primarul comunei Tăureni, Ovidiu-Petru Oltean, a declarat că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate. Oltean a susţinut că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece. Aceasta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o maşină cu care să plece, însă aceştia au vrut să se deplaseze tot cu elipcopterul. Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.

„Vorbim despre o încercare de decolare nereuşită, asta spun cei care au văzut accidentul, însă la o altitudine de 100-150 de metri aeronava a luat o poziţie nefirească şi s-a îndreptat spre lac. Câţiva localnici au sărit repede în apă şi au reuşit să salveze o femeie”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu.

Deşi originar din Târgu Jiu, Nicolae Iacobescu va fi înmormântat la Caransebeş, unde se află familia, joi, 1 august.

                                                                           Sonia BERGER

                                                                            Doru BĂLĂŞOIU