Peste 8 milioane de euro pentru spitalul din Caransebeş!Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în Municipiul Caransebeș”, depus anul trecut de Primăria oraşului, în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență, a fost semnat săptămâna trecută la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Astfel, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, se asigură pentru spitalul caransebeșean o finanțare în valoare de 8.147.226,60 euro, respectiv 39.465.165,44 lei cu TVA, pentru îmbunătățirea capacității de îngrijire a bolnavilor în contextul actualei crize sanitare.
Astfel, prin proiect se vor achiziționa echipamente și aparatură medicale necesare pentru depistarea și tratarea în timp util și eficient a persoanelor infectate cu SARSCoV-2, în valoare de 7,2 milioane de euro, și echipamente de protecție personală de aproape 850.000 de euro, care să conducă la un răspuns în timp util și eficient în contextul crizei COVID-19.
„40 de milioane de lei pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, constând în aparatură ultraperformantă în lupta anticovid! Felicitări întregii echipe din Primărie și medicilor implicați! Cel mai mare proiect pe fonduri europene al municipiului Caransebeș”, a precizat primarul Felix Borcean.
Bogdan NAUM