Peste 12 milioane de lei pentru școlile și liceele din CaransebeșRecent, a fost aprobat proiectul „Dotarea cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive a unităților de învățământ din municipiul Caransebeș”, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a proiectului este de 12.054.305,40 lei fără TVA.
Proiectul prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale sau de altă natură necesare derulării actului didactic în toate unitățile de învățământ din Caransebeș, inclusiv Clubul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar, mai precis a laboratoarelor, atelierelor de practică, sălilor de clasă, cabinetelor psiho-pedagogice sau a sălilor de sport, ne-a informat Primăria municipiului.
„E un proiect important pentru tot sistemul de învățământ din Caransebeș. Am primit solicitările directorilor unităților de învățământ, le-am introdus în proiect și iată că a venit și rezultatul, unul pozitiv, proiectul fiind aprobat. Urmează să semnăm contractul și să trecem la implementarea proiectului”, a declarat primarul Felix Borcean.
Pe lângă acest proiect, primăria lucrează deja la altele pentru învățământul din municipiu. Se reabilitează energetic Școala Generală 2, Școala Generală 8, Grădinița PP4, Liceul Tehnologic „Decebal”, Liceul Tehnologic „Dacia” și fostul internat de la „Traian Doda”.
Bianca METEŞ