Peste 1.000 de noi locuri de muncă în zona CaransebeşSâmbătă, 12 septembrie, la Primăria Caransebeş s-a desfășurat o conferință de presă, la care au participat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, senator de Caraş-Severin şi preşedinte al Filialei PNL Caraş-Severin, Cătălin Tischer, manager al companiei Sumitomo Bordnetze SRL, Andra Pleşa – candidatul PNL la Primăria Caransebeș, Romeo Dunca, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Caraş-Severin, gazda întâlnirii fiind Marius Isac, viceprimarul municipiului, primar interimar.
Domnul ministru Virgil Popescu a anunțat că datorită eforturilor făcute de Guvernul Orban de susținere a mediului de afaceri în timpul pandemiei, mai multe firme multinaționale au decis să-și relocheze unități de producție în România. Cătălin Tischer a anunțat faptul că Sumitomo Bornetze va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă.
În urma analizei la nivel de potenţial şi susţinere cu reprezentanţii Guvernului, între 300-400 de locuri de muncă dintre acestea se vor crea în Caransebeș, apreciind şi relaţia deosebită pe care o are de 10 ani cu fostul primar al Caransebeşului din 2010, Marcel Vela.
Andra Pleşa a garantat, ca şi candidat liberal, susţinerea locală pentru întreprinzători şi a prezentat şi proiectul de înființare a unui Parc industrial la Caransebeș, cu facilități şi condiţii avantajoase pentru toţi investitorii care creează noi locuri de muncă.
Miniștrii Virgil Popescu și Marcel Vela au mai făcut referire la decizia guvernamentală prin care Hidroelectrica va prelua UCM Reșița, care are o veche tradiție și experiență în producerea utilajelor pentru sistemului hidro-energetic. Virgil Popescu a subliniat şi faptul că Guvernul PNL a reușit să scoată inclusiv HidroServ din insolvenţa lăsată de PSD.
În intervenţia sa, Romeo Dunca a constatat că Guvernul PNL a luat o serie de măsuri concrete pentru dezvoltarea Caraş-Severinului, esenţiale pentru crearea de locuri de muncă, cum sunt şi începerea construcției Magistralei de gaze naturale Orșova – Caransebeș, cu racord în Valea Almăjului spre Moldova Nouă, şi a demarat proiectul Autostrăzii A6, care va lega Lugojul de Calafat.
Marcel Vela a reamintit totodată şi faptul că în cei 12 ani cât a fost primar al Caransebeșului a avut ca prioritate crearea de noi locuri de muncă, lucru pe care îl va susţine şi în continuare, alături şi împreună cu noul primar al Caransebeşului, Andra Pleşa, şi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca. (PE)