La Caransebeş s-a deschis singura spălătorie ecologică din Caraş-Severin


În prezenţa reprezentanților conducerii Primăriei, a aleșilor municipali și a șefilor de servicii din subordinea Consiliului local, vineri, 13 noiembrie, la Caransebeş a fost inaugurată Spălătoria şi curăţătoria ecologică non-chimică „Gugulania”, situată pe str. Vasile Alecsandri, nr. 12, în imediata apropiere a Serviciului Taxe şi Impozite. Aceasta oferă servicii de spălătorie, curăţătorie, călcătorie pentru articole textile, haine din piele, blană, precum şi pentru ţesături pretenţioase, fiind dotată cu mijloace de tratare şi de curăţare umedă.

Sunt convins că dumneavoastră, cei prezenţi astăzi, aici, aţi fost conştienţi că pe piaţa serviciilor din Caransebeş nu existau o spălătorie şi o curăţătorie, motiv pentru care aţi şi aprobat înfiinţarea celei pe care o inaugurăm acum. Sperăm să ne atingem obiectivul, care nu e altul decât satisfacerea clienţilor din Caransebeş şi din zonă. Curăţătoria este una umedă, fiind o alternativă la curăţătoria chimică. Unitatea este dotată cu şapte utilaje – o masă de scos pete, o maşină de spălat, un uscător, un manechin, o masă de călcat, un generator de aburi şi o masă specială de călcat cu calandru, pentru lenjerii, al căror cost se ridică la 30.000 de euro, cinci dintre ele fiind achiziţionate din Suedia, şi două din Italia”, a spus Gheorghe Hogea, administratorul SC „Gugulania Land” SRL.

Gheorghe Hogea a declarat că unitatea ar mai avea nevoie de câteva utilaje, existând deja instalaţia electrică pentru încă o maşină de spălat.

Această curăţătorie este singura din zonă în întregime ecologică. Din ceea ce ştiu eu, ar mai exista două de acest tip la Timişoara, Reşiţa nu are aşa ceva, prin urmare doar Caransebeşul ar fi acum pe această piaţă, noi fiind singurii din judeţ care prestăm servicii ecologice non-chimice”, a mai adăugat Gheorghe Hogea.

Prezent la eveniment, primarul Marcel Vela a subliniat necesitatea acestui serviciu pentru cetăţenii Caransebeşului şi din zona adiacentă municipiului. „Iniţiativa noastră de a implementa o asemenea unitate de prestări servicii a avut mai multe argumente, primul fiind această necesitate pe piaţa serviciilor din Caransebeş, apoi faptul că am creat locuri de muncă prin personalul care lucrează în această spălătorie şi, nu în ultimul rând, am dorit să dovedim că avem preţurile cele mai mici din tot Banatul, că suntem singurii din Caraş-Severin care am realizat o spălătorie umedă, ecologică şi care să protejeze hainele şi tot ceea ce ţine de lenjerii, astfel încât să asigure calitate la orice proces care se aplică în fluxul tehnologic, în beneficiul clienţilor. Îi invităm pe toţi cetăţenii să apeleze la acest serviciu public, pentru că el nu oferă doar calitate, ci este şi foarte ieftin şi foarte util”, a spus Marcel Vela.

Programul spălătoriei este de luni până vineri, între orele 8-14 şi 15-18, iar sâmbăta de la 8 la 14.

Sonia BERGER