Introducerea gazului în localitățile din Caraș-Severin văduvite de această resursă intră în linie dreaptă!Vineri, 11 septembrie, la Băile Herculane, premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au prezentat câteva dintre detaliile tehnice ale obiectivului de dezvoltare a alimentării cu gaze în județul Caraș-Severin, zonele Băile Herculane – Caransebeș – Oravița – Moldova Nouă.
Guvernul PNL a lansat deja Apelul de 1 miliard de euro pentru programul de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în toate localităţile din România care nu au asigurate aceste utilităţi. Cu această ocazie, s-a convenit asupra prelungirii traseului, astfel ca și locuitorii din Moldova Nouă să poată beneficia de gaz metan, această localitate nefiind inclusă în proiectul inițial.
Așadar, introducerea gazului în localitățile din Caraș-Severin văduvite de această resursă intră în linie dreaptă.
Unele dintre obiectivele pentru următorii patru ani sunt extinderea rețelelor magistrale cât mai mult, astfel încât să fie permisă conectarea la rețelele de gaz natural a cât mai multor localități.
Tot vineri, o parte din echipa PNL, alături de președintele PNL – Filiala Caraș Severin, Marcel Vela, și de candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraş-Severin, Romeo Dunca, au participat la o întâlnire electorală în comuna Mehadia, cu toții declarându-și susținerea necondiționată pentru ca administrația localității Mehadia să-și implementeze, și în următorii patru ani, toate proiectele propuse.
„Cu toții ne-am săturat de promisiuni. Fapte vrem, fapte avem de la Guvernul PNL.
Astăzi, la Băile Herculane, premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Afacerilor Interne ,Marcel Vela, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au prezentat detaliile tehnice ale obiectivului investițional TransGaz S.A. pentru conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa, proiect care vizează extinderea magistralei pe Culoarul Timiș-Cerna și pe Valea Almajului.
Guvernul PNL a lansat deja Apelul de 1 miliard de euro pentru programul de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în toate localităţile din România care nu au asigurate aceste utilităţi.
Așadar, introducerea gazului în tot municipiul Caransebeș intră în linie dreaptă.
Proiectul este declarat deja ca fiind de importanță națională, iar astăzi vedem pași mari înainte. Fiecare cetățean va simți beneficiile acestei infrastructuri și ale normalităţii în Caransebeș. Așa trebuie să fie!”, a spus Andra Pleșa, consilier local PNL și candidat la funcția de Primar al Municipiului Caransebeș. (PE)