Pentru că un consilier a încurcat borcanele


Caransebeşul riscă să piardă o investiţie de 2,7 milioane de euro!

 Realizarea Parcului fotovoltaic din zona Cărbunari-Ţigăneşti a municipiului este pusă în pericol din cauza intervenţiei consilierului local Elena Avasilcăi (PP-DD). Aceasta a votat împotriva lotizării şi dezmembrării terenurilor din zona Caromet, deoarece susţine că o parte a acestui teren îi aparţine, şi a anunţat că va contesta hotărârea colegilor din Consiliul Local, ceea ce ar provoca probleme financiare cu băncile italiene cu care lucrează investitorul. Consilierii locali consideră că Elena Avasilcăi a confundat zona în care are teren, respectiv cea de lângă Aeroport, cu cea de la Caromet. (C. Senco)

Investiţia de 2,7 milioane de euro, dezvoltată odată cu amenajarea unui Parc fotovoltaic în zona Cărbunari-Ţigăneşti din Caransebeş, riscă să fie pierdută datorită intervenţiei unui consilier local. Mai exact, Elena Avasilcăi, consilier votat în iunie pe listele PP-DD, a fost singura care a votat împotrivă în şedinţa legislativului, la proiectul referitor la lotizarea pentru necesităţi investiţionale şi dezmembrarea terenurilor din zona Caromet, lângă Schitul Sfântului Pantelimon. Ba, mai mult, consilierul a susţinut că va contesta hotărârea colegilor din Consiliul Local, deoarece crede că o parte din terenul pe care urmează să fie amenajată investiţia îi aparţine. Subiectul a explodat după ce un agent economic italian a anunţat că intenţionează să amenajeze, pe 3 ha de teren la Caransebeş, un parc producător de energie verde, pentru demararea lucrărilor căruia băncile din Peninsulă, acceptând un termen de maximum 60 de zile, ar putea fi depăşit în cazul în care Hotărârea Consiliului ar fi contestată. Odată demarată, investiţia urmează să aducă la bugetul local sume importante pentru impozitul pe teren, pe construcţii, taxa din autorizarea lucrării, chirie de la constructorul care a solicitat o suprafaţă importantă pentru amenajarea de şantier, precum şi impozitele pe salarii şi pe venit.

Membrii Consiliului Local şi conducerea executivă a Primăriei consideră demersul Elenei Avasilcăi drept unul plecat dintr-o eroare. Ei sunt convinşi că alesul local contestatar are deja o problemă personală, materializată printr-un proces cu Primăria Caransebeş, dar care a confundat de această dată zona, litigiul existent fiind legat de un teren amplasat în zona cartierului Pipirig, aproape de Aeroport. Pe suprafaţa supusă acum dezmembrării, există deja aprobare pentru punerea terenului la dispoziţia investitorilor. „Toate atuurile ar trebui să constituie un motiv serios pentru orice primar, ales local, funcţionar public sau angajat contractual în slujba comunităţii, deci, cu atât mai mult pentru un ales local care a jurat să apere drepturile şi interesele caransebeşenilor. Faptul că aduci în plenul Consiliului Local problemele personale şi vrei să le rezolvi într-un mod subiectiv, mi se pare cel puţin deplasat. Dacă aceste gesturi aduc şi un prejudiciu dezvoltării oraşului, mi se pare chiar grav”, a declarat, în plenul şedinţei, primarul Marcel Vela.

Carmen SENCO