Pentru că i-a sărit ţandăra, Şi-a certat nevasta cu puşca


În dimineaţa zilei de luni, 20 iunie, în jurul orei 8.30, Poliţia municipiului Caransebeş a fost sesizată de către personalul medical al Spitalului Municipal Caransebeş cu privire la faptul că la Secţia primiri-urgenţe a unităţii a fost adusă o femeie în vârstă de 47 de ani, care a declarat că a fost împuşcată în picior de soţul său.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, echipa operativă deplasată la locuinţa sa din Buchin a constatat că, pe fondul consumului de alcool şi al unor certuri în familie, după ce în prealabil a alergat-o prin toată casa, Romulus Ştefan, în vârstă de 53 de ani, a tras asupra soţiei sale, Olga Ştefan, prin uşa de lemn a toaletei, unde aceasta încercase să se pună la adăpost de furia bărbatului,cu o armă cu glonţ, confecţionată artizanal, provocându-i leziuni la piciorul drept.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cercetările fiind continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar marţi a fost prezentat Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.

După aproape 33 de ani petrecuţi alturi de femeie, cum dracu’ să nu-mi pară rău“, a declarat, fără convingere, Romulus Ştefan, în momentul când a fost adus la Tribunal.

Dosarul are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul nejustificat de armă letală. Este vorba despre consecinţa unei altercaţii, în urma căreia Romulus Ştefan a folosit arma pe care o deţinea, provocându-i soţiei o plagă, în urma căreia femeia a fost internată în spital“, a precizat Valentin Cârstea, procurorul-şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Sonia BERGER