Felix Borcean nu vrea să se milogească la primăriiAşa cum am mai relatat în ziarul nostru, încă de acum câţiva ani administraţia caransebeşeană a căutat soluţii pentru sprijinirea Spitalului Municipal de Urgenţă, unitate care s-a confruntat mai mereu în ultima vreme cu probleme financiare.
La un momen-dat, la iniţiativa primarului Felix Borcean şi a P.S. Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului, la Primăria Caransebeş a avut loc o întâlnire la care, din cei 25 de primari ai localităţilor din zonă deservite de spital, au fost prezenţi 16, ei fiind însoţiţi de preoţi din parohiile respective.
S-a spus atunci că SMUC deserveşte un număr de aproximativ 90.000 de locuitori, incluzându-i aici şi pe cei aflaţi în tranzit, din care 4.290 din Caransebeş, reprezentând 32,5 la sută din totalul pacienţilor. Din celelalte zone, respectiv Valea Timişului, Valea Bistrei sau Valea Caraşului, sunt 65 de procente, restul de 2 la sută fiind din alte zone ale ţării.
Edilul Caransebeşului a spus că o iniţiativă similară a mai existat în anul 2015, pentru a se găsi o formă juridică prin care unităţile administrativ-teritoriale, indiferent de culoarea politică, să poată contribui la sprijinirea spitalului, înfiinţându-se Asociaţia „Urgent Life”.
Chiar dacă la ultima întâlnire cele mai multe discuţii, în care s-au implicat şi o parte dintre primarii prezenţi la întâlnire, s-au iscat în jurul cadrului legal prin care s-ar putea materializa această iniţiativă, existând diverse propuneri, până în momentul de faţă nu s-a întâmplat absolut nimic în acest sens.
Într-o recentă conferinţă de presă, răspunzând întrebărilor puse de ziarişti, Felix Borcean a fost tranşant: „Nu știu dacă merită să ne mai străduim în acest sens… Nu am să stau să mă milogesc pe la primăriile din jurul Caransebeșului, dacă dumnealor așa înțeleg”.
Sonia BERGER