Patru lucrări, până în mai, la Brebu


În momentul de faţă, administraţia locală a comunei Brebu are în derulare un proiect european al cărui termen de finalizare expiră în luna mai a acestui an. Este vorba despre un proiect integrat, în sumă de 2,5 milioane de euro, iar finanţarea se împarte pentru patru lucrări. Astfel, o parte a fondurilor merg la Brebu, pentru reţeaua de canalizare şi alimentarea cu apă, iar restul se împarte pentru reabilitarea Căminelor culturale din satele Apadia şi Valeadeni, precum şi pentru asfaltarea a şase kilometri de drum.

„Deocamdată nu ştim dacă vom putea respecta termenul de finalizare a lucrărilor, dar, dacă va fi nevoie de o prelungire, o vom solicita negreşit. Momentan, ne pregătim să depunem documentaţia la Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Timiş, pentru ultima tranşă de bani, pe care o mai avem de primit în cadrul acestui proiect“, a declarat primarul comunei, Viorel Roşca.

Edilul a mai vorbit şi despre un alt proiect, un Centru de informare turistică, în valoare de 200.000 de euro, care va prinde contur în viitorul apropiat la Brebu. (B. Naum)