Patru autobuze electrice pentru CaransebeşPrimarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a semnat marţi, 1 august, contractul cu producătorul turc de autobuze electrice Anadolu Automobil Rom, care va livra patru autobuze electrice pentru operatorul de transport local, alături de patru stații de încărcare lentă și două de încărcare rapidă. Totul se desfăşoară prin proiectul „Modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș prin achiziția de mijloace de transport nepoluante – autobuze electrice”, finanțat prin PNRR. Valoarea contractului semnat zilele trecute de primarul Felix Borcean este de 10.472.000 de lei (cu tot cu TVA).
Conform prevederilor contractuale, termenul de furnizare a celor patru autobuze electrice este de 12 luni de la emiterea ordinului de furnizare și de 9 luni pentru stațiile de încărcare. Noile autobuze electrice ale Caransebeșului vor avea o lungime cuprinsă între 9 și 11 metri, două uși de acces, o autonomie de minimum 180 de kilometri și pot transporta până la 50 de călători, din care 24 pe scaune, ne-a informat Primăria municipiului.
Proiectul a fost depus în parteneriat cu Primăria Buchin și Primăria Turnu Ruieni şi va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni de la semnarea contractului de finanțare, dar nu mai târziu de anul 2026, fiind depus pe PNRR, Runda 1 – Componenta C10 – Fondul local, Operațiunea I1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public.
Sonia BERGER