Patron japonez la Progresul EzerișÎn cadrul echipei de Liga a III-a Progresul Ezeriş, cea care îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Parcul caransebeşean Teiuş, evoluează un jucător de origine japoneză, Takenori Kawagoe, iar în perioada sărbătorilor de iarnă acesta a făcut o bună reclamă Ezerișului în Japonia. Jucătorul este mândru că evoluează „La o echipă de fotbal cu sediul în Ezeriș, un mic sat cu o populație de aproximativ 1.400 de oameni, în provincia Karash-Severin, România, Europa de Est”, așa cum și-a prezentat echipa realizatorilor emisiunii Sports Hochi. Tot „Take” a lansat și un cont pentru atragerea de finanțare pe o platformă de crowdfounding. Toate aceste acțiuni de suflet nu au rămas fără efect, pentru că un tânăr antreprenor japonez de 33 de ani, Bando Jumpei, născut la Kyoto, și-a manifestat intenția de a deveni patronul echipei din Ezeriș, lucru care s-a şi întâmplat, după ce acesta a avut o întâlnire cu conducerea echipei. Bando Jumpei a intrat în lumea afacerilor la 19 ani, în domeniul comerțului electronic, iar în prezent se ocupă de afaceri comerciale, pe mai multe paliere de activitate. Are afaceri în Japonia și Malaezia, care țin de domeniul produselor alimentare sănătoase, de soluții IT și afaceri de publicitate.
„Am fost atras de marele potențial al Ezerișului, ca şi club de fotbal. Este o comună cu perspective de dezvoltare, așa că am decis să conduc clubul. Ne propunem să fim un club iubit de oameni. Doresc să folosesc experiența mea în afaceri cultivată de-a lungul anilor. În plus, ne vom consolida baza de management și vom încerca să participăm în Liga a II-a în viitorul nu foarte îndepărtat. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit la club, o conducere foarte bună, jucători tineri, devotați și pasionați de fotbal”, a declarat tânărul investitor japonez.
La rândul lui, preşedintele Cristian Șodâncă a spus: „Pentru noi, ca și club de fotbal, este un lucru extraordinar. Sunt convins că împreună cu dl Bando vom face o treabă minunată. În același timp, cred că vom dezvolta atât clubul de fotbal, cât și comuna noastră. Este un dublu impact pozitiv pentru comunitatea noastră. Este un restart și, cu siguranță, împreună vom face lucruri mărețe!”.
Sorin ROGOZ