Organigrama Primăriei, aprobată din primaProiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru Aparatul de Specialitate al primarului municipiului Caransebeş, aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local din 30 decembrie 2019, a fost aprobat „din prima”, surprinzător de rapid, am putea spune. Graba cu care a fost adoptată hotărârea este oarecum ciudată, având în vedere că aceeaşi iniţiativă a fost o dată retrasă de pe ordinea de zi de edilul municipiului, în şedinţa din 2 iulie 2019, pentru ca, peste trei săptămâni, în jurul acestui proiect de hotărâre să izbucnească un adevărat scandal în plen, atunci când secretarul Primăriei, Ana Bratu, a spus că proiectul nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi pus pe ordinea de zi. În acea şedinţă, după o pauză de 15 minute luată de membrii comisiei de specialitate pentru a lămuri acest aspect, consilierii liberali nu s-au mai întors în Aula „1 Decembrie 1918”, în sală fiind prezenţi doar social-democraţii.
După şedinţa din 30 decembrie 2019, primarul Felix Borcean a explicat gestul consilierilor locali prin faptul că, dacă organigrama – una echilibrată, fără nicio fisură, din punctul său de vedere – nu ar fi fost votată, câţiva dintre angajaţii Primăriei ar fi trebuit să dea un examen la Bucureşti pentru a obţine statutul de funcţionar public. „Lucrul acesta nu a convenit. Este vorba despre o parte a personalului contractual şi care nu ar fi putut rămâne în această situaţie. Organigrama nu aduce mari modificări, sunt doar nişte lucruri care au trebuit puse la punct. Am înfiinţat un compartiment de taxe şi impozite cu un şef, au fost aduse câteva modificări la Direcţia Urbanism, înfiinţându-se Compartimentul de Mediu în cadrul acesteia, sau la Achiziţii. Gândindu-mă mai atent, pentru că ea venea din urmă cu vreo doi ani, am retras propunerea privind angajările la Serviciul Proiecte şi Programe Europene, fiindcă, oricâte posturi am înfiinţa, este foarte greu să găseşti în Caransebeş oameni care să se ocupe de proiecte şi programe, aşa că, atâta vreme cât plata unor consultanţi pe aceste proiecte este eligibilă, cred că este mai oportun să continuăm în maniera aceasta”, a spus edilul.
Noua organigramă nu modifică numărul personalului angajat la Primăria Caransebeş.
În ceea ce-l priveşte pe Mihai Minea, despre a cărui poziţie în Primărie s-a tot vorbit în şedinţele de Consiliu local, Felix Borcean a declarat că acesta este detaşat de la o firmă privată, la Primăria Caransebeş.
Sonia BERGER