Ocaziile nu se pun…


CS Pandurii Lignitul II Tg. Jiu – Muncitorul Reşiţa 3-1 (1-0)

muncitorul 1fc caransebes vladimirescu 1Returul Ligii a III-a a debutat la sfârşitul săptămânii trecute, în prima etapă, desfăşurată vineri, 8 martie, reşiţenii de la Muncitorul jucând în deplasare, la Târgu Jiu, în compania formaţiei secunde a CS Pandurii Lignitul. Din păcate pentru cărăşeni, deşi au avut mai multe ocazii de a înscrie decât gazdele întâlnirii, ei au pierdut partida pe care se poate spune că au dominat-o de la un capăt la altul.

Prima fază de poartă a aparţinut reşiţenilor, şutul periculos al lui Fara, din minutul 4, trecând aproape de poarta apărată de Bănică. În minutul 10, în urma executării unui corner, oaspeţii puteau înscrie, însă lovitura de cap a lui Bobină s-a dus puţin peste transversala porţii gorjene. Peste doar două minute a venit şi replica gazdelor, însă şutul lui Bertea nu a nimerit ţinta.

fc caransebes vladimirescu 4Băieţii antrenaţi de Viorel Lolea au continuat să atace, iar în minutul 15, Dobre a prins un şut bun de la 20 de metri, însă Bănică a fost la post şi a respins balonul. Peste trei minute a fost rândul lui Doană să tragă spre poarta gazdelor, însă şutul său s-a dus pe lângă poartă.

În minutul 30, bănăţenii puteau deschide scorul, însă lovitura de cap a lui Fara, după o centrare venită din corner, a fost scoasă de pe linia porţii de Chibulcutean. Și cum ocaziile se răzbună, în minutul 25, gazdele au înscris prin Vlăduţi, care a reluat în plasă mingea venită după executarea unei lovituri de la colţul terenului.

Presiunea reşiţeană a continuat, concretizându-se în minutul 28 prin pătrunderea în careu a lui Fara, însă şutul acestuia a trecut pe lângă poartă, iar apoi cu lovitura de cap a lui Bobină, din minutul 30, după un corner executat de Firiţeanu, rămasă însă fără rezultat pe tabela de marcaj.

În minutul 32, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea stângă, însă şutul lui Găman a ratat ţinta. Reşiţenii au continuat să atace, iar în minutul 38, Vasiliu l-a găsit bine cu o pasă în adâncime pe Fara, însă şutul acestuia, de la 18 metri, a trecut pe lângă poarta lui Bănică.

Cărăşenii au avut şi ghinion, astfel că, în minutul 40, Dobre a reluat cu capul, în bara transversală, centrarea venită de la Firiţeanu. În minutul 43, portarul gazdelor, Bănică, s-a evidenţiat, apărând lovitura de cap a lui Beică, venită după lovitura liberă executată de pe dreapta de Vasiliu. Până la pauză, reşiţenii au mai avut o bară, prin Ţimbota, care a reluat centrarea de pe dreapta a lui Avramovici.

La cinci minute de la reluare s-a consumat o fază controversată, la pătrunderea pe dreapta a lui Fara, care, ajuns în careu, a fost deposedat din spate, prin alunecare, reşiţenii au reclamat penalty, însă arbitrul i-a arătat cărăşeanului cartonaşul galben, pentru simulare.

Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 52, prin Sile, care l-a lobat, de la 18 metri, pe portarul Giurcanu. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, în minutul 60 oaspeţii au rămas în zece jucători, după ce Doană a văzut al doilea cartonaş galben, ca urmare a unui fault.

Reşiţenii au reuşit să reducă din handicap în minutul 83, atunci când Vasiliu a pătruns în careu, a centrat de pe stânga, Fara a şutat, Bănică a respins, însă numai până la Cârmaci, care, de la 6 metri, a trimis cu latul în poarta gorjeană. Bănică s-a opus egalării în minutul 85, când a scos şutul lui Loba, după o minge bine aşezată la 18 metri de Cârmaci.

Scorul final a fost stabilit în minutul 88, de Ungur, care l-a învins pe Giurcanu cu un şut din afara careului.

Muncitorul Reşiţa: Giurcanu, Firiţeanu (min. 81, Cărăgin), Bobină (73, Loba), Beică, Bârsanu, Dobre, Doană, Ţimbota, Avramovici (70, Cârmaci), Vasiliu (90, Popescu), Fara; rezerve: B. Lolea, Sturzu, Rarinca. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan, Ion Roman.

 Duminică, 10 martie, s-a disputat cea de a doua etapă a Cupei României, în cadrul căreia s-au înregistrat următoarele rezultate: A.S. RamnaViitorul Vermeş 3-2; Voinţa ŞoşdeaIntersport Măureni 5-6; Granitul SurducVoinţa Vrani 0-3; Banatul Ocna de FierViitorul Târnova 0-3; Unirea VoislovaAgmonia Zăvoi 1-8; Speranţa VârciorovaVictoria Vârciorova 0-2; Vulturii PrisacaCFR Era Comexim Caransebeş 3-1; As TeregovaAD Mediam Mehadia 4-0; Vulturii ObrejaMarmura Rusca Montană 3-1; A.S. BucoşniţaTimişul Slatina Timiş 3-0; FC Caransebeş IIIA.S. Rapid Buchin 3-0.