Destituiri la vârf, la Spital


În cursul săptămânii trecute, primarul Marcel Vela a făcut o vizită inopinată la Spitalul Municipal, în urma căreia s-a declarat nemulţumit de situaţia existentă la unitatea medicală. Din acest motiv, edilul-şef al municipiului i-a destituit din funcţii pe directorul medical Horea Radu şi pe Maria Mălăescu, director economic.

Zilele trecute am efectuat o vizită la spital, pentru a verifica stadiul lucrărilor la şantierul proiectului european prin care aducem tehnică medicală de ultimă generaţie. Dacă proiectul decurge normal, am constatat însă la faţa locului unele situaţii neplăcute, pe secţii, pe etaje, pe culoare, în casa scărilor, în zona liftului, care m-au dezamăgit profund şi în consecinţă am luat decizia de a-i revoca din funcţie directorul medical şi pe cel economic. Am numit un alt director medical, în persoana chirurgului Nicolae Miculescu, iar pentru directorul economic, aflat în preavizul legal de 30 de zile, urmează să găsim o altă soluţie de înlocuire, un om care este mai bun pentru acest post”, a spus Marcel Vela.

Cele două cadre destituite – a mai spus primarul municipiului – sunt bine pregătite în profesiile de bază, însă le lipseşte implicarea în problemele cu care se confruntă spitalul, considerând că se vor găsi oameni care să pună mai mult suflet sau care sunt mai bine pregătiţi în managementul sanitar. (M. Doman)