FC Caransebeş a pornit cu dreptul


Trei penalty-uri, două bare şi un meci de infarct în Balta Sărată

FC Caransebeş – CS Vladimirescu 2003 3-2 (1-1)

fc caransebes vladimirescu 4fc caransebes vladimirescu 1Sâmbătă, 9 martie, în cadrul etapei a XIV-a a Seriei a IV-a a Ligii a III-a, prima a returului, FC Caransebeş a întâlnit pe teren propriu pe CS Vladimirescu 2003. Chiar dacă oaspeţii ocupau ultima poziţie în clasament, meciul nu se contura deloc a fi unul uşor, deoarece este ştiut faptul că gugulanii au strâns rândurile abia pe ultima sută de metri, în această iarnă echipa din Balta Sărată fiind la un pas de desfiinţare. Aşteptările gazdelor s-au adeverit până la ultima, meciul fiind unul viu disputat, cu răsturnări de scor şi de fapt cu toate ingredientele care să-l facă nerecomandabil cardiacilor.

La gazde au jucat şi noile achiziţii – sudanezul Owo Edmond, Beniamin Ticană, de la Lugoj, Cosmin Balmău – de la Caracal şi Gabriel Doman, de la Minerul Mehedinţi, dar, aşa cum spunea impresarul Eutin Bojin, la echipă mai sunt aşteptaţi încă doi jucători cel puţin, care vor fi aruncaţi în luptă în meciul de vineri, 15 martie, cu Muncitorul Reşiţa.

Încă din startul partidei, gazdele au preluat controlul, iar în minutul 4, Balmău a fost bine angajat în careu, pe partea stângă, însă portarul Mitrea a ieşit şi a blocat mingea la picioarele gugulanului. În minutul 11, acelaşi Balmău a luat o fază pe cont propriu, însă pe partea dreaptă, a driblat câţiva jucători, după care a tras pe jos, plasat, în stânga portarului, deschizând scorul.

Doar 11 minute a ţinut bucuria caransebeşenilor, deoarece, în minutul 23, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, pe care a executat-o înalt, în careu, Iancu, iar Păcurar a catapultat balonul cu capul, sub bara porţii apărate de Cioloca, restabilind egalitatea. După înscrierea golului, băieţii antrenaţi de Cristian Sculici au prins curaj şi au echilibrat jocul la mijlocul terenului.

În minutul 37, gugulanii au avut o lovitură liberă de la 17 metri, dictată după un fault asupra lui Văcărescu. A executat bine, la semiînălţime, Balmău, însă mingea a întâlnit stâlpul din dreapta al porţii lui Mitrea. După doar două minute, mingea a refuzat din nou să intre în poarta oaspeţilor, de această dată după lovitura liberă de la 25 de metri executată excelent de Suru, balonul lovind bara transversală, pe cea laterală, apoi spatele portarului Mitrea, după care s-a scurs în afara terenului.

Oaspeţii au avut o fază mai tăioasă în minutul 43, când Păcurar a făcut o cursă bună pe dreapta, a pătruns în careu şi, deşi talonat de Ticană şi Vătafu, a reuşit să şuteze la colţul lung, însă mingea a trecut puţin pe lângă poartă.

Gazdele au încheiat prima repriză în atac, centrarea de pe dreapta a lui Şandru, pe jos, neputând fi ajunsă de Balmău.

Încă din primele minute ale părţii secunde, gugulanii s-au instalat în jumătatea de teren a oaspeţilor, în căutarea unui gol care să aducă liniştea în tribune şi pe banca tehnică. În minutul 48, Balmău a executat o lovitură liberă de la 20 de metri lateral-dreapta, însă mingea s-a scurs prin faţa porţii adverse, neatinsă de nimeni, în aut de poartă. Gazdele au continuat să preseze, iar în minutul 54, Şandru a avut o incursiune pe partea stângă şi, ajuns lângă linia de fund a terenului, a fost faultat în careu de Ciobanu. ,,Centralul” Răzvan Drăgoi i-a arătat gorjeanului cel de al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, şi a indicat fără ezitare punctul cu var. Penalty-ul a fost transformat de Suru, care l-a păcălit pe Mitrea cu o ,,scăriţă” de zile mari.

În minutul 60, Balmău a executat un corner de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Ganea, însă şutul sănătos al acestuia a trecut puţin peste poarta oaspeţilor. După două minute, pe un contraatac, Vătafu l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă caransebeşeană pe Stănaia, Răzvan Drăgoi acordând penalty-ul şi restabilind egalitatea numerică în teren. Lovitura de la 11 metri a fost transfromată de acelaşi Stănaia, cu un şut în stânga lui Cioloca.

Gugulanii se puteau desprinde în minutul 81, însă Mitrea s-a interpus între mingea centrată de pe stânga de Lepa, şi Balmău, care aştepta în gura porţii. Golul izbăvitor pentru caransebeşeni a fost marcat în minutul 88, după un penalty obţinut de Şandru, care a fost făcut ,,sandviş” între doi fundaşi oaspeţi, lovitura de pedeapsă fiind transformată de A. Ganea, cu un şut în drepta portarului.

FC Caransebeş: Cioloca, Beucă, Owo Edmond, Vătafu, Ticană, Suru, Văcărescu (min. 73, Lepa), Balmău, Doman, Ganea, Şandru; rezerve: Socaci, Albert, Dragu, Mariţescu, Gulea, Simescu. Antrenori: Toma Peica, Vasile Mănescu.

CS Vladimirescu 2003: Mitrea, Ciobanu, Tudoroiu, Bobeciuc, Cherciu, Drăgan, Iancu, Stănaia, Kocsis, Purece, Păcurar (73, Apostol); rezerve: Bak, Dobai, Oneţiu, Lăsculescu. Antrenor, Cristian Sculici.

A arbitrat la centru Răzvan Drăgoi, asistat la cele două linii de Cristian Pleşa şi Nicolae Chiţoiu, toţi din Timişoara.

În clasamentul seriei, conduce Minerul Motru, cu 24 de puncte, formaţie urmată de Flacăra Făget – 22 de puncte, Giarmata, 21 de puncte, locul patru fiind ocupat de FC Caransebeş, cu 19 puncte.