O şedinţă cu adevărat extraordinară la Caransebeş!


foto 0

Miercuri, 17 august, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local Caransebeş, cel mai important punct de pe ordinea de zi fiind rectificarea bugetului local al municipiului pe anul în curs. Şi dacă la aprobarea sumelor pentru capitolul „Cultură, recreere şi religie” au mai fost unele discuţii între grupul liberal şi cel social-democrat, concretizate prin amânarea unei decizii în ceea ce priveşte banii pentru desfăşurarea, în perioada 15-18 septembrie, a Serbărilor Cetăţii, când a venit vorba de capitolul „Sănătate”, aleşii locali au votat rectificarea pozitivă în unanimitate.

„A fost o ședinţă extraordinară din toate punctele de vedere. Lucrurile se pare că încep să intre în matca lor firească în şedinţele de Consiliu local, probabil că şi consilierii social-democraţi au realizat că actuala conducere a municipiului Caransebeş este orientată spre proiecte de investiţii pentru oraş şi, încetul cu încetul, am constatat asta şi la reuniunea aceasta, lucrurile încep să se liniştească. În ceea ce priveşte Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, am fost bucuros să constat că, aşa cum era şi firesc, n-a existat nicio opoziţie din partea consilierilor PSD, astfel că putem pune o piatră de temelie la renovarea acestei unităţi medicale, un lucru aşteptat de foarte mulţi ani, deoarece acest spital se afla într-o stare de degradare accentuată, cu doar câteva «insule» de normalitate. Celelalte puncte de pe ordinea de zi au trecut fără probleme, pentru că a fost vorba despre proiecte pe fonduri europene, la care Primăria vine cu o cofinanţare de 2 la sută, un efort financiar rezonabil pentru această instituţie, astfel încât nu au fost discuţii, ci doar câteva precizări din partea şefei Departamentului Proiecte-Programe, Gabriela Bănăduc, în ceea ce priveşte amenajarea spaţiilor verzi din municipiu”, a declarat după şedinţă primarul Felix Borcean.

Suma alocată de Primărie, ca şi cofinanţare pentru modernizarea Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, este de 775.000 de lei, reprezentând 10 la sută din valoarea totală a proiectului.

Sonia BERGER