GILLETTE ȘI FRF ÎNCEP PROGRAMUL DE SCOUTING LA NIVEL RURAL ÎN MOLDOVA NOUĂ


caravana gilette

  • Puștii talentați din Caraș-Severin sunt așteptați la selecția supervizată de Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu duminică, 21 august, începând cu ora 9, la Arena „Dunărea”
  • Cei 11 fotbaliști selectați până la finalul caravanei vor fi premiați cu o excursie la Barcelona și vor beneficia de un cantonament profesionist alături de echipa națională de fotbal a României

Caravana „Performanța are Viitor”, o inițiativă care își propune să sporească șansele de a se face remarcați și de a avea acces la o pregătire sportivă la cele mai bune standarde tinerilor din mediul rural cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani împliniți, își începe preselecțiile duminică, 21 august, la Arena „Dunărea” din Moldova Nouă, prima dintr-o serie de patru vizate în prima etapă a caravanei.

Tinerii fotbaliști sunt așteptați să-i impresioneze pe antrenorii Federației Române de Fotbal începând cu ora 9, într-o selecție supervizată la Moldova Nouă de foștii internaționali Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu.

Cu 55 de selecții în echipa națională și dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici revine astfel în locul unde a făcut primii pași în cariera sa de fotbalist. Născut în comuna Socol, Belodedici a fost legitimat în 1978 la Minerul Moldova Nouă, după ce a fost descoperit jucând fotbal pe stradă. Acum membru al Comisiei Tehnice a FRF, Belodedici speră să ofere altor tineri talentați șansa pe care a avut-o el.

Mulți jucători români au ajuns în fotbalul mare plecând din zonele rurale ale țării. Prin această acțiune ne dorim să le oferim tuturor copiilor talentați, indiferent de mediul din care provin, o șansă de a se afirma, așa cum și eu, la rândul meu, am primit-o atunci când am început fotbalul la Moldova Nouă”, a declarat Miodrag Belodedici.

Pentru a putea fi înscriși în selecție, tinerii fotbaliști trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Vârsta între 10 și 14 ani împliniți până la data de 31 iulie 2016;
  • Să fie însoțiți de tutore sau părinte, acesta urmând să își dea acordul pentru participare, pe baza căruia se face înscrierea;

Cei 11 tineri fotbaliști selectați în cadrul campaniei vor fi premiați cu o excursie la Barcelona, la finalul campaniei, și vor beneficia de un cantonament profesionist alături de echipa națională de fotbal a României, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

„Inițiativa de scouting rural lansat de Federația Română de Fotbal în cadrul programului «Împreună Suntem Fotbal» a constituit o premieră și s-a transformat într-un succes. Împreună cu Gillette, dezvoltăm o nouă etapă a proiectului și sunt foarte bucuros că implicarea unei companii de prestigiu vine să confirme viziunea și strategia echipei FRF. Am toată convingerea că în urma acestui proces de selecție vom descoperi tineri români talentați și vom deschide o platformă de promovare a viitoarelor valori din fotbalul nostru”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Sorin ROGOZ