O repriză, Caransebeşul a fost pe primul loc


AFCM Reşiţa – FC Caransebeş 3-1 (0-1)

Sâmbătă, 26 octombrie, în cadrul etapei a IX-a a Ligii a III-a, în Valea Domanului s-a disputat derby-ul dintre AFCM Reşiţa şi FC Caransebeş.

Partida a început într-o uşoară notă de dominare a reşiţenilor, concretizată în minutul 14 cu un şut bun al lui Bogman, de la 22 de metri, Cioloca a respins până la Costescu, însă reluarea acestuia s-a dus peste poarta oaspeţilor. În minutul 28, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea stângă, de la 30 de metri, executată de Biţiş, în careul gugulan s-a creat un meleu, mingea a ajuns la Costescu, şutul acestuia de la 14 metri fiind respins cu un reflex spectaculos de Cioloca.

Oaspeţii au replicat peste două minute, prin acţiunea purtată pe dreapta de Bârsan, centrarea pe jos a acestuia fiind reluată slab din careu de Staicu.

Cu un minut înainte de pauză, Tecsi l-a faultat din spate pe Stancu, infracţiune pentru care reşiţeanul a văzut „galben”, lovitura liberă de la 35 de metri fiind executată de Suru, pe jos, în dreapta lui Haidău, goal-keeper-ul gazdelor văzându-se nevoit să scoată mingea din plasă.

Repriza a doua a început în aceeaşi uşoară notă de dominare a gazdelor, presiune care, odată cu trecerea timpului, s-a accentuat, stare de lucruri care a dus la răsturnarea spectaculoasă a rezultatului partidei. Astfel, dacă în minutul 47 Bârsan a reluat cu capul un corner bătut bine de Suru, la colţul scurt, apărat de Haidău, următoarele două ocazii de a înscrie le-au aparţinut reşiţenilor.

Gazdele au egalat în minutul 50, după un corner bătut de Biţiş de pe partea stângă, mingea, deviată, lovind bara, după care a fost împinsă în poartă de Pitaru.

Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 74, după o fază frumoasă reuşită de Kovacs, care a primit la 20 de metri, după care a pătruns pe stânga, a driblat tot ce i-a ieşit în cale, inclusiv pe Cioloca, după care, din unghi, a trimis în poarta goală.

Liviu Achim a făcut o serie de schimbări în formaţia gugulană, însă nici jucătorii nou-introduşi în teren nu au reuşit să fie o supapă la presiunea exercitată de reşiţeni. Aceasta s-a materializat pentru ultima oară în minutul 80, când Tecsi a intrat în careul caransebeşean, a pasat, însă Firoiu a făcut henţ, „centralul” Flavius Roşu dictând penalty. A executat Biţiş, în dreapta lui Cioloca, portarul gugulan ghicind colţul, însă neputând interveni.

În ultimele minute, caransebeşenii au alergat după egalare şi chiar au avut câteva ocazii de a înscrie, însă în final rezultatul a rămas neschimbat.

Mai multe amănunte în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea joi, 1 noiembrie.