Cu… dreptul, înainte, marş!


FC Caransebeş – Gloria Reşiţa 2-0 (0-0)

Etapa cu numărul XVI, prima a returului Seriei a V-a a Ligii a III-a, a programat sâmbătă, 17 martie, partida dintre FC Caransebeş şi Gloria Reşiţa. Pe o vreme excelentă pentru fotbal – temperatura, la ora disputării meciului, a fost de 22 de grade Celsius –, câteva sute de spectatori au umplut tribunele stadionului din Balta Sărată, curioşi, probabil, să-i vadă la treabă pe nou-veniţii la lot în pauza competiţională. Iar cei doi tehnicieni caransebeşeni, Ion Ibric şi Liviu Achim, nu le-au înşelat aşteptările, introducând în „unsprezecele” de start nu mai puţin de opt achiziţii făcute în vacanţa de iarnă.

Gugulanii au început partida calm, tatonându-şi cu prudenţă adversarul, astfel că prima fază de poartă s-a consemnat abia în minutul 6, când centrarea de pe dreapta, a lui Voicu, a fost reluată cu capul de Bârsan, însă mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Argane. Şi la următoarea ocazie, din minutul 9, tot Voicu a fost servantul, însă la capătul centrării s-a aflat de această dată Şandru, al cărui şut la colţul lung, de la 14 metri, a şters bara porţii reşiţene.

Încet, încet, gazdele au pus stăpânire pe mijlocul terenului, experienţa mai mare a noilor-veniţi la echipă spunându-şi cuvântul, însă şi Gloria a avut meritul că a stat bine în teren, închizând culoarele spre poarta lui Argane, gugulanii atacând cu precădere pe aripi. Totuşi, în minutul 18, Staicu a reuşit o pătrundere frontală, a tras de la 14 metri, portarul reşiţean a scos cu piciorul, mingea i-a revenit lui Staicu, care, de această dată, a trimis-o peste transversală.

Reşiţenii au replicat în minutul următor, când, la un corner bătut de Jeler de pe partea dreaptă, balonul a ajuns la Negrei, însă şutul acestuia nu a nimerit ţinta. În minutul 30, oaspeţii au mai avut o fază periculoasă, însă Marta a fost deposedat curat, la doar 8 metri de poartă, de ivorianul Yacouba.

Până la pauză, jocul s-a desfăşurat într-un singur sens, caransebeşenii irosind mai multe ocazii de a deschide scorul. În minutul 34, Şandru a pătruns în viteză pe stânga, a centrat bine, însă reluarea cu latul a lui Voicu, de la 12 metri, s-a dus peste poartă. După trei minute, Bârsan a centrat tot de pe partea stângă, mingea a ajuns în careu, la Şandru, acesta a întors un fundaş şi a tras la poartă, balonul ducându-se puţin pe lângă vinclu. Ultimele două ocazii le-au aparţinut lui Feneş – lovitură liberă de la 17 metri, în minutul 39, prinsă de Argane, pentru ca, în minutul 45, Bârsan să reia cu capul, din 10 metri, peste poartă, centrarea de pe dreapta, expediată de Firoiu.

În pauză, conducerea clubului gugulan a organizat a tombolă cu premii constând într-o minge, un echipament complet de joc şi un trening, ambele cu însemnele echipei FC Caransebeş. Echipamentul, compus din tricou şi şort, a fost câştigat de nimeni altcineva decât ,,juniorul” lui Ov. Bălan, în vârstă de un an şi jumătate, care şi-a ridicat premiul fiind purtat în braţe de mama sa.

Gazdele au ieşit de la vestiare mult mai motivate, la doar două minute de la reluare Argane văzându-se nevoit să intervină la un şut al lui Feneş, de la 18 metri. După alte trei minute, Şandru a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns pe stânga şi a centrat dintr-un unghi imposibil, mingea a ajuns la 6 metri, de unde Staicu a împins-o în poartă, cu toată opoziţia lui Negrei. Tot Staicu a majorat avantajul gazdelor, în minutul 60, când a reluat cu capul, de la 10 metri, lovitura de colţ executată de Feneş, de pe partea stângă.

După marcarea celor două goluri, caransebeşenii, eliberaţi de presiunea care apăsa pe umerii lor, şi-au dat drumul la joc şi chiar au arătat cu adevărat bine în teren. În minutul 78, Şandru a bătut o lovitură liberă de pe partea dreaptă, balonul a ajuns la Văcărescu, însă şutul de la 20 de metri al tânărului atacant nu a nimerit spaţiul porţii. În minutul 89, cei doi au făcut schimb de roluri, centrarea lui Văcărescu fiind trimisă de Şandru cu latul, de la 12 metri, la câţiva centimetri de bară, la această fază jucătorul venit de la Hunedoara accidentându-se, părăsind terenul pe targă, însă revenind pe gazon până la final. Ultima ocazie i-a aparţinut lui Chirea, care, în prelungiri, a scăpat singur cu portarul Argane, însă execuţia de efect încercată de caransebeşean a şters bara din stânga a porţii reşiţene.

„A fost un debut de retur numai pe jumătate cum ne-am dorit, pentru că am ratat foarte mult, dar sper din tot sufletul să ne revenim până la următorul meci. Am avut în faţă un adversar destul de accesibil, dar în anumite momente ale jocului am suferit puţin la seriozitate în ceea ce priveşte modul în care am tratat anumite faze, şi sper să ne corectăm cât mai repede, fiindcă fotbalul nu te iartă. Fotbalul greşeală-aşteaptă, şi sper ca la următorul joc să ne prezentăm şi mai bine decât am făcut-o în acest meci. Sunt mulţumit de întreaga echipă, nu aş putea spune doar de cei nou-veniţi, pentru că, la ora actuală, jucătorii nu se împart în nou-veniţi şi cei vechi, în momentul de faţă noi am construit o echipă şi suntem obligaţi – noi, antrenorii, şi conducerea –, jucătorii, chiar, să formăm aici o familie şi, împreună, să facem cât mai multe lucruri bune. În etapa viitoare ne aşteaptă un meci greu (cu Naţional Sebiş – n.a.), şi, se ştie, meciul următor e întotdeauna cel mai important. Pentru noi, toate meciurile sunt grele, aşa trebuie să gândim, deoarece, practic, nu există adversari uşori sau grei, ci doar adversari şi atât. Şi noi vrem să învingem!”, a spus, după meci, antrenorul principal al gugulanilor, Ion Ibric.

FC Caransebeş: Viciu, Firoiu – venit de la Gaz Metan Tr. Severin (min. 73, Văcărescu), Timar, Yacouba (Coasta de Fildeş), Nemţeanu – de la Astra Ploieşti (65, Ov. Bălan), Voicu (FC Argeş), Suru, Feneş (70, Chirea – Gaz Metan Tr. Severin), Şandru (FC Hunedoara), Staicu (79, Niţă), Bârsan (FC Caracal); rezerve: Vulpescu, Poenaru (Gaz Metan Tr. Severin), Ţimbota. Antrenori: Ion Ibric şi Liviu Achim.

Gloria Reşiţa: Argane, Vijulie (81, Guduleasa), Feleagă (82, Bulzu), Negrei (71, Cheda), Marinaş, Gruescu, Ursu, Stănucă, Marta, Beloaia, Jeler (75, Goiţi); rezerve: Kincses, Nicolicea. Antrenori: Dan Boltaşiu, Silviu Izvernar.

A arbitrat o brigadă din Râmnicu Vâlcea, cu Claudiu Tomoiagă la centru, asistat la cele două linii de Silviu Donţu şi Maria Sima.

Observatori: Ionel Bungău şi Cornel Făniţă, ambii din Timişoara.

În etapa viitoare, a XVII-a, FC Caransebeş va juca în deplasare, vineri, 23 martie, de la ora 15, cu Naţional Sebiş.

Clasament

1. A.C.S. Recaş 16 9 4 3 26-10 31 (+7)

2. Simeria 16 9 3 4 22-13 30 (+9)

3. Bihorul Beiuş 16 9 3 4 19-19 30 (+6)

4. Hunedoara 16 8 4 4 19-11 28 (+7)

5. Caransebeş 16 8 4 4 22-17 28 (+1)

6. Giarmata 16 8 4 4 24-19 28 (+1)

7. Petroşani 16 7 6 3 16-10 27 (0)

8. Timişoara II 16 7 3 6 32-21 24 (0)

9. C.S.M. Şcolar 16 7 3 6 18-18 24 (0)

10. V. lui Mihai 16 6 3 7 15-14 21 (0)

11. Naţional Sebiş 16 4 5 7 15-15 17 (-7)

12. Flacăra Făget 16 5 2 9 18-33 17 (-7)

13. Vladimirescu 16 5 1 10 20-31 16 (-5)

14. Becicherecu M. 16 4 2 10 19-22 14 (-13)

15. Gloria Reşiţa 16 2 5 9 8-23 11 (-13)

16. Gloria Arad 16 2 4 10 10-27 10 (-21)

 

Rezultatele etapei a XVI-a, prima a returului, din 16-17 martie: Millenium Giarmata – Flacăra Făget 3-2; Jiul Petroşani – Unirea Valea lui Mihai 1-0; Becicherecu Mic – Naţional Sebiş 1-2; F.C. Caransebeş – Gloria Reşiţa 2-0; C.S.M. Şcolar – C.F.R. Simeria 0-1; Bihorul Beiuş – C.S. Vladimirescu 0-2; A.C.S. Recaş – F.C. Hunedoara 0-1;F.C. Timişoara II – Gloria C.T.P. Arad 5-1.

Etapa a XVII-a, vineri, 23 martie, ora 15: Flacăra Făget – Jiul Petroşani; Valea lui Mihai – Becicherecu Mic; Naţional Sebiş – F.C. Caransebeş; Gloria Reşiţa – C.S.M. Şcolar Reşiţa; C.F.R. Simeria – Bihorul Beiuş; C.S. Vladimirescu – A.C.S. Recaş; F.C. Hunedoara – F.C. Timişoara II; Gloria Arad – Millenium Giarmata.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ