O frumusețe de concurs la Polivalentă


Chiar dacă inițaial fusese programată să se desfășoare în Parcul Teiuș al municipiului, din cauza ploii, cea de a doua ediție a Cupei Canine „Banatul Montan”, organizată de Clubul Rotary și Primăria Caransebeș, a avut loc sâmbătă, 22 octombrie, în Sala Polivalentă din Pipirig. La „startul” competiţiei s-au aflat 50 de exemplare, care au defilat prin fața juriului însoțiți de stapânii lor, şi un mare număr de spectatori.

„A fost o reușită, chiar dacă am înscris ceva mai puțini câini decât anul trecut, dar, ca și rase, am avut același număr, aceeași diversitate. Am avut competitori dinTimișoara, Reșița, Caransebeș sau alte localități din zonă, invitația noastră având mare priză la public. Cei 50 de câini care au fost alături de noi, cele câteva sute de vizitatori, ne fac să credem că a fost un concurs reușit, am beneficiat și de sprijinul municipalității și al sponsorilor, cabinete medicale veterinare sau distribuitori de hrană pentru animale. De data aceasta a câștigat un caniche standard care are la activ multe expoziții”, a spus la final medicul Alin Deteșan, unul dintre organizatori.

Prezent la manifestare, primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a declarat: „A fost o acţiune reuşită, şi sper ca la următoarea ediție vremea să țină cu noi și să putem organiza concursul din nou în Parcul Teiuș. Am văzut exemplare reușite, mă bucur că au fost și mulți copii iubitori de animale, îi felicit pe cei de la Clubul Rotary care au organizat evenimentul”.

După desfăşurarea concursului, spectatorii au asistat la demonstrația făcută de instructorul Sorin Nichescu, cu Thor, câinele Poliției Caransebeș.

Bogdan NAUM