Caransebesul are Unitate Militara de Aviatie


În sedinta de Consiliu local din luna decembrie a anului trecut, alesii caransebeseni au aprobat dezmembrarea unei suprafete importante din terenul de lânga aeroport, pentru ca aceasta sa poata fi astfel transferata din domeniul privat în cel public al municipiului, în acelasi timp fiind aprobat transferul acesteia, din domeniul public al municipiului, în domeniul public al judetului Caras-Severin. Aceste operatiuni s-au facut în contextul în care si Consiliul Judetean a facut dezmembrarile de rigoare pentru birouri, un hangar si spatiile de garare pentru elicopterele Unitatii Militare de Aviatie care se va înfiinta în Caransebes.
,,Juridic, Unitatea exista înca din data de 1 decembrie 2013, dar, faptic, ea va functiona din prima jumatate a lunii ianuarie 2014. Prin urmare, parcelele Consiliului Judetean si cea pe care am transferat-o noi Consiliului Judetean vor fi transferate la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a se începe, în sfârsit, o activitate aeronautica în municipiul nostru, în sensul în care elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie vor executa misiuni de patrulare în zona granitei cu Serbia, prin Politia de Frontiera, iar prin Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta – misiuni de salvare în munti sau cazuri de salvare de vieti pentru pacienti bolnavi sau care au suferit accidente si, în acelasi timp, pentru interventii în zona alpina, ca urmare a unor evenimente montane, sau pentru stingerea incendiilor în zonele greu accesibile”, a declarat primarul Marcel Vela.
Toate aceste activitati desfasurate de Unitatea Militara de Aviatie de la Caransebes, a mai adaugat edilul, sunt în folosul cetatenilor municipiului, al locuitorilor judetului Caras-Severin si al celor din întreaga zona a Banatului Montan.
,,Demersurile sunt pe un drum care nu are întoarcere si sunt convins ca vom fi cu totii, chiar în prima jumatate a lunii ianuarie, martori la nasterea acestei Unitati Militare la Caransebes”, a concluzionat Marcel Vela.
Sonia BERGER