Noii parlamentari de Caraş-Severin, între Certificate şi angajamente


  Palatul Administrativ din Reşiţa a fost, recent, gazda festivităţii de înmânare a Certificatelor doveditoare a alegerii celor 10 parlamentari în Circumscripţia Electorală Nr. 11 Caraş-Severin. Cu acest prilej, noii deputaţi şi senatori au luat cuvântul, fiecare, în parte, luându-şi, practic, un angajament în faţa cetăţenilor pe care îi vor reprezenta, în următorul mandat, în cele două Camere ale Parlamentului României. (S. Berger, C. Senco)

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, din Reşiţa, a găzduit, recent, ceremonia de înmânare a Certificatului doveditor al alegerii celor zece parlamentari, în Circumscripţia Electorală Nr. 11 Caraş-Severin, de către preşedintele acesteia, judecător Rustin Ciasc. „În Caraş-Severin s-a finalizat, joi, procedura electorală desfăşurată pentru alegerile legislative din acest an, ca urmare a predării materialelor centralizatoare la Biroului Electoral Central. Am subliniat, cu acest prilej, buna desfăşurare a întregului proces electoral, în urma căruia zece parlamentari au fost aleşi în judeţ”, a afirmat judecătorul Rustin Ciasc.

      Astfel, au fost înmânate aceste certificate, pentru Camera Inferioară a Parlamentului, respectiv Camera Deputaţilor, lui Ion Mocioalcă, absent de la ceremonie, Ioan Benga, Valentin Rusu, Ioan Tabugan, Dan Laurenţiu Tocuţ, toţi din partea USL, apoi Valeriei Schelean, din partea Alianţei România Dreaptă, precum şi lui Valentin Blănariu, din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Pentru Senat, au primit Certificate doveditoare Iosif Secăşan şi Aurel Duruţ, din partea USL, dar şi Ion Simion Purec, din partea PP – DD.

      La rândul său, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a subliniat buna desfăşurare a alegerilor şi efortul făcut de către instituţiile implicate, în ciuda condiţiilor meteorologice şi a atenţionărilor emise în acele zile.

      „Vreau să mulţumesc cetăţenilor din Caraş-Severin, care, prin votul lor, au făcut ca judeţul să aibă o foarte bună reprezentare în Parlamentul României. Pe lângă promisiunile pe care le-aţi făcut în campanie, din punctul meu de vedere va trebui să schimbaţi imaginea Parlamentului, să modificaţi Constituţia, să creaţi regiunile şi să rezolvaţi aspectele negative ale Legii electorale. Aş mai dori să mulţumesc, mai mult ca locuitor al judeţului Caraş-Severin, celor care până acum au fost parlamentari şi care nu mai beneficiază de un nou mandat, respectiv senatorului Gheorghe Pavel Bălan şi deputaţilor Gheorghe Hogea şi Ionuţ Chisăliţă, cărora le mulţumesc pentru activitatea depusă în Legislativul României”, a declarat prefectul Silviu Hurduzeu.

      Cu acest prilej, noii deputaţi şi senatori au luat cuvântul, fiecare în parte luându-şi, practic, un angajament pentru Caraş-Severin.

     „Pentru prima dată în istoria judeţului avem zece parlamentari. Sunteţi la un început de drum, unul care nu va fi uşor, de la buget şi până la regionalizare. România are nevoie de dumneavoastră şi noi ne vom mândri cu dumneavoastră“, a ţinut să amintească noilor aleşi Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş şi copreşedinte al USL Caraş-Severin.

„Îi felicit pe toţi aleşii şi, în egală măsură, felicit formaţiunile din care provin. Este un an de destin în România. Noii parlamentari vor trebui să reabiliteze imaginea Parlamentului, ca instituţie fundamentală, prima instituţie a democraţiei, trimisă intenţionat în derizoriu. Reabilitarea Parlamentului va începe cu voi. Toţi sunteţi un câştig pentru Caraş-Severin şi pentru ţară. Prietenii Caraş-Severinului şi ai României în Parlament sunteţi voi, stimaţi compatrioţi. Fiţi prietenii compatrioţilor voştri. În toată România este nevoie de fraternitate. Sunt convins că veţi sluji, cu toţii, interesele românilor”, le-a transmis şi Sorin Frunzăverde, vicepreşedintele PNL şi preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„Aş vrea să stabilim, aici şi acum, că competiţia politică dintre noi s-a terminat. Vom merge la Bucureşti ca echipa de parlamentari a judeţului Caraş-Severin, ne vom duce acolo pentru judeţul Caraş-Severin. Aş dori, de asemenea, să vă mulţumesc tuturor pentru felul în care aţi supravegheat şi aţi coordonat aceste alegeri, şi, de ce nu, pentru modul în care, astfel, ne-aţi ajutat”, a spus Iosif Secăşan, învingător în Colegiul 2 pentru Senatul României.

După ce preşedintele Biroului Electoral Judeţean al Circumscripţiei 11 Caraş-Severin, Rustin Ciasc, a înmânat celor 10 aleşi certificatele, proaspătul deputat Dan-Laurenţiu Tocuţ a participat pentru ultima oară la şedinţa Legislativului local Caransebeş, în calitatea de consilier şi de preşedinte al Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportive şi de agrement. După ce a primit felicitări din partea primarului Marcel Vela, care i-a mulţumit deputatului în numele Legislativului pentru activitatea depusă în Consiliul Local din 2008, Dan-Laurenţiu Tocuţ, vizibil emoţionat, a recunoscut că, în cei peste cinci ani de când a intrat în viaţa politică, a avut foarte multe de învăţat. „Vă mulţumesc tuturor şi vreau să vă spun că şi în mandatul trecut şi în cel actual m-am simţit ca între prieteni adevăraţi. Mă aşteaptă o perioadă de mare răspundere, dar sper ca aceasta să nu fie ultima şedinţă la care particip. Asta cu condiţia ca acestea să se desfăşoare în zilele de joi sau vineri, când mă voi afla în teritoriu”, a mai adăugat Tocuţ.

Sonia BERGER

Carmen SENCO