Sărbătoare cu „prelungiri” la Căminul de la Sacu


Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, a fost marcată şi la Căminul de la Sacu. Duminică, aici a avut loc slujba oficiată de părintele paroh din comună, precum şi masa festivă.

Luni, 2 octombrie, cei 37 de bătrâni găzduiţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice au avut musafiri din conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, printre aceştia numărându-se Elena Solomonesc, Elena Amzoi şi Ilie Iova, precum şi actuali şi foşti consilieri.

Directorul Căminului, Iosif Gherghinuţă, le-a pregătit sărbătoriţilor un program artistic susţinut de Ansamblul „Doina Banatului” din Caransebeş, solişti vocali Florin Bojin, Maria-Anesia Rusnac, Daniela Văcărescu, Maria Hurduzeu şi Iosif Puşchiţă, dirijor Sandu Simion Florea, coregraf Nistor Ghimboaşă, precum şi de Formaţia de dansuri populare „Obrejana” a Căminului Cultural din Obreja. Ca în fiecare an, programul l-a încheiat Traian Barbu, ale cărui doine au fost, ca întotdeauna, extrem de apreciate de cei prezenţi. De asemenea, au fost alături de bătrâni la ziua lor reprezentanţii Asociaţiei Scriitorilor în Grai Bănăţean.

Persoanele vârstnice le-au prezentat apoi invitaţilor expoziţia cu recoltele obţinute în grădinile pe care le îngrijesc, punctul principal de atracţie fiind cei cinci purceluşi vietnamezi pe care bătrânii îi cresc la cămin.

În încheiere, sărbătoriţii s-au „duelat” în partide de şah şi remy.

Bianca METEŞ