Caransebeşul, victorie în pregătirea meciului cu LupaculCS Moldova Nouă – Viitorul 1913 Caransebeş 0-3 (0-0)

În etapa a XVIII-a a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a jucat sâmbătă, 14 aprilie, în deplasare la CS Moldova Nouă. Chiar dacă aveau moralul zdruncinat după înfrângerea de pe teren propriu din etapa trecută, în faţa celor de la Oraviţa, băieţii lui Ion Bica au început tare partida, în minutul 1, şutul lui Neagu, din lovitură liberă de la 35 de metri, trecând puţin pe lângă poartă.

Gazdele au echilibrat jocul şi, preţ de minute bune, mingea s-a plimbat mai mult la mijlocul terenului, neînregistrându-se nicio situaţie clară de gol, în dreptul niciuneia dintre echipe.

Monotonia a fost spartă în minutul 20, când gazdele au expediat primul lor şut spre poartă, însă mingea a trecut pe lângă ţintă. În minutul 23, cei de la Moldova Nouă au beneficiat de un corner, însă apărarea caransebeşeană a fost la post şi a îndepărtat pericolul.

În minutele 27 şi 29, de la portarul Birăescu au plecat două faze periculoase pentru poarta gazdelor, degajările goal-keeper-ului caransebeşean punându-i în situaţii favorabile prima oară pe Ciucur, care a trimis peste, şi pe Avramovici, care a şutat puţin pe lângă poartă. Un minut mai târziu, acelaşi Avramovici a mai trecut o dată pe lângă gol, lovitura sa de cap, din centrarea lui Neagu, ratând de puţin ţinta.

Până la pauză, gugulanii au mai avut trei ocazii, prin Nicoară, care, în minutul 41, a reluat cu capul, din 6 metri, centrarea venită de pe dreapta, de la Ciucur, balonul ocolind poarta adversă, prin Ciucur, care în minutul 43 a trimis pe lângă de la doar 7 metri, şi prin Neagu, în penultimul minut de joc, şutul său din lovitură liberă de la 35 de metri trecând pe lângă poartă.

Prima fază periculoasă din partea a doua a întâlnirii şi-au trecut-o în cont gazdele, în minutul 50, când au trimis pe lângă poartă o lovitură liberă de la 23 de metri.

În replică, băieţii lui Ion Bica au ratat prin Mariţescu, care, în minutul 55, a trimis cu capul pe lângă mingea centrată din lovitură liberă de Gulea.

Gugulanii au deschis scorul în minutul 64, când Nicoară, plecat pe contraatac, l-a lansat în adâncime pe Avramovici, care a şutat puternic la colţul lung, făcând inutilă intervenţia portarului gazdelor.

S-a făcut 2-0 în minutul 69, când acelaşi Avramovici a executat excelent o lovitură liberă de la 18 metri lateral-dreapta, nedându-i nicio şansă portarului advers să intervină.

Scorul final a fost stabilit în minutul 81, când Avramovici a pătruns în forţă, i-a pasat lui Neagu, iar acesta a şutat frumos la colţul lung, scuturând pentru ultima oară plasa porţii echipei gazdă.

În minutul 84, cei de la Moldova Nouă au avut şi ei o fază din care puteau înscrie, însă balonul a trecut peste poarta lui Birăescu, iar gugulanii au mai ratat şi ei o dată în minutul 86, când Bloju a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns prin toată apărarea adversă şi, de la doar 7 metri, l-a luat la ţintă pe portarul gazdelor.

Pentru acest meci, antrenorul caransebeşean Ion Bica i-a trimis în teren pe C. Birăescu (min. 46, D. Socaci), Gh. Valuşescu, B. Gulea, R. Covăsală, N. Imbre, Al. Ciucur, C. Bloju, M. Mariţescu, C. Nicoară, Al. Avramovici şi A. Neagu.

Miercuri, 18 aprilie, de la ora 17, echipa caransebeşeană se va întâlni din nou, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, cu eterna sa rivală, Voinţa Lupac, într-un meci contând pentru Cupa României.

În etapa viitoare, programată în 21 aprilie, gugulanii vor juca pe teren propriu cu Foresta Armeniş.

Constantin-Leide LĂZĂRESCU