Micii gugulani, rezultate mari la Simeria


Municipiul Caransebeş a fost reprezentat, recent, la o manifestare de mare amploare, la care au participat copii din toată ţara şi de unde micuţii gugulani s-au întors cu numeroase distincţii. Festivalul „Copil ca tine sunt şi eu”, ajuns la cea de a X-a ediţie, s-a desfăşurat la Simeria, în judeţul Hunedoara, şi a cuprins trei secţiuni: Expoziţia-Concurs de Creaţii Plastice şi Literare „Tărâmul copilăriei”, Concursul Cultural-Artistic „Suflet de copil”, cu dansuri populare, dansuri germane, dansuri moderne, muzică folk, muzică uşoară şi populară, precum şi Simpozionul „Educaţia interculturală – o opţiune în promovarea strategiilor de integrare şi incluziune a copiilor cu CES”.

Judeţul nostru a fost reprezentat de copiii preşcolari de la Grădiniţa P.P. Nr. 4 şi Grădiniţa P.N. Nr. 4 din Caransebeş, Ansamblul „Bobocii Banatului”, alcătuit din elevii din clasele I-IV de la Liceul „Traian Doda”, şi de o elevă de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”. Dintre preşcolari, Maria-Anesia Rusnac a interpretat un cântec popular, Iulia Curcelusche şi Mario Merluţ au recitat poezii în grai banăţean, eleva Elena Molea a interpretat muzică uşoară, iar Ansamblul „Bobocii Banatului” a evoluat în festival cu o suită de dansuri banăţene.

Aceşti minunaţi copii, care au reprezentat cu cinste judeţul Caraş-Severin, au fost premiaţi cu Trofeul Festivalului „Copil ca tine sunt şi eu”, cu Diploma de onoare, şi au obţinut mai multe medalii. Ei au fost îndrumaţi de prof. Alina Crista, prof. Maria Bîrza, prof. Florina Bălan şi de coregraful Ciprian Ambruş. (B. Meteş)