Metalul, mai tare ca… Metalul


Metalul Oţelu Roşu – Metalul Bocşa 5-1 (4-0)

otelu rosu bocsa 2Derby-ul etapei cu numărul 31 din Liga a IV-a s-a disputat sâmbătă, 18 mai, pe stadionul „Vichente Birău”, între ocupantele locurilor I şi III, respectiv Metalul Oţelu Roşu şi Metalul Bocşa. În minutul 4, Bădeţ a plecat central spre poarta bocşeană, aproape de la centrul terenului, şi, deşi talonat îndeaproape de Ioiart şi Tismănariu, a pătruns în careu şi, cu un şut de la 12 metri, l-a învins pe goal-keeper-ul Dolamă.

Golul cu numărul doi al gazdelor a venit după doar 9 minute, după o fază în care Moldovan a recuperat o minge la 30 de metri de poarta oaspeţilor, i-a pasat lui Bona, iar acesta l-a angajat perfect în careu pe Şt. Bălan, care, de la 10 metri, a tras necruţător sub bară, făcând inutilă intervenţia lui Dolamă.

Oaspeţii au rămas în inferioritate numerică în minutul 22, după ce Tismănariu a văzut al doilea „galben” în decurs de doar două minute, ultimul în urma unui fault comis asupra lui Covăsală.

„Oţelarii” şi-au mărit avantajul în minutul 27, când, în urma unei pase filtrante date de Moldovan şi cu concursul larg al apărării bocşene, care a făcut greşit pasul la ofsaid, Neagu a scăpat singur spre poartă, l-a driblat elegant pe Dolamă, ieşit în întâmpinare, după care a trimis, calm, în poarta goală.

Egalitatea numerică în teren s-a restabilit în minutul 30, atunci când şi Aiojoaiei a văzut al doilea „galben”, după un fault prin imprudenţă la Drăgan.

Scorul pauzei a fost stabilit în primul din cele două minute de prelungiri dictate de „centralul” Cosmin Corocan, când Neagu, deschis bine de Ov. Bălan cu o pasă peste apărarea bocşeană, a tras la colţul lung, făcându-l pe Dolamă să scoată pentru a patra oară mingea din plasă.

Oaspeţii au redus din handicap în minutul 77, după un şut de senzaţie al lui Drăgan, care, de la 30 de metri, a catapultat balonul în vinclul din stânga al porţii lui Grecu.

După doar 3 minute, gazdele au stabilit scorul final, prin Ispas, care a insistat la o minge ce părea pierdută, pe partea stângă, şi-a deschis unghiul şi, de la 14 metri, a trimis sub transversala porţii lui Dolamă.

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 23 mai.