Remiză albă în Vinerea Neagră


caransebes lugoj 12FC Caransebeş – Vulturii Lugoj 0-0

În prima etapă a play-off-ului Seriei a IV-a a Ligii a III-a, FC Caransebeş a făcut o jumătate de pas greşit, în întâlnirea de pe teren propriu de vineri, 18 aprilie, susţinută în compania formaţiei Vulturii Lugoj.

Prima ocazie de gol a aparţinut oaspeţilor, în minutul 3, când lovitura liberă de la 25 de metri obţinută de Stoica şi executată de Vlădia l-a pus la grea încercare pe Haidău, care a reuşit să scoată balonul din vinclu.

Cu timpul, caransebeşenii au pus stăpânire pe joc, au avut o posesie net superioară, însă nu le-a ieşit nimic, mingea parcă refuzând să intre în poarta echipei timişene. În minutul 15, Goşa a prins un şut bun de la 20 de metri, balonul a fost deviat de apărarea lugojeană în careu, iar Steop, pe fază, a încercat o „foarfecă” de la 10 metri, însă şutul său s-a dus peste poartă. Două minute mai târziu, Săulescu a obţinut o lovitură liberă de la 25 de metri pe care a executat-o căpitanul gazdelor, Suru, mingea s-a dus bine la rădăcina barei drepte, însă Dragotin s-a întins şi a respins spectaculos în corner.

Vulturii” lui Ilie Rotariu nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi în minutul 19 Dobra a executat frumos o lovitură liberă de la 30 de metri, sub bară, Haidău reuşind să respingă în corner în ultimul moment.

În minutul 33, caransebeşenilor le-a fost anulat un gol înscris de Săulescu, după o fază prelungită de atac, centralul Andrei Ţiţi validând o poziţie de ofsaid semnalată de unul dintre asistenţi.

Debutul părţii a doua a fost unul dătător de speranţe pentru echipa caransebeşeană, care încă din primul minut s-a instalat în jumătatea de teren a oaspeţilor, o bună perioadă fiind chiar cu fundaşii la centru. În minutul 52, Şandru a pătruns în careul lugojean pe partea dreaptă şi, deşi talonat de Ivaşcu, a reuşit să prindă un şut bun de la 12 metri, la colţul scurt, însă mingea s-a dus în plasa laterală.

Gazdele au pasat mult, au avut o posesie copleşitoare, însă nu au reuşit să găsească cheia potrivită pentru a deschide lacătul apărării adverse. Cea mai mare ocazie a caransebeşenilor s-a consemnat în minutul 72, după un corner bătut de pe dreapta de Poiană, Săulescu a tras spre poartă, şutul, deviat, a ajuns la Petcu, care, din întoarcere, de la numai 10 metri, a trimis în transversală.

Odată cu trecerea timpului şi văzând că nu reuşesc să pună în pericol poarta lui Dragotin prin atacuri poziţionale, caransebeşenii au încercat lansări cu mingi înalte, trimise perpendicular, peste apărarea oaspeţilor. După o astfel de fază petrecută în minutul 86, Gheju, angajat de Vlăduţi, a pivotat la 18 metri, a trimis în stânga la Negoescu, şutul plasat al acestuia, la colţul lung, fiind scos spectaculos în corner de Dragotin. Un minut mai târziu, jocul s-a mutat pe partea dreaptă, unde Şandru a pătruns până la 10 metri, însă a tras pe direcţia portarului, iar Dragotin a salvat din nou golul. În ultimul minut, Şandru şi-a mai încercat o dată norocul, de la 30 de metri, mingea se ducea bine spre vinclu, însă a pierdut din viteză, iar portarul lugojean a reţinut balonul.

Azi am pierdut două puncte, după un joc execrabil. Sunt fotbalişti care nu au personalitate, jucători a căror mentalitate este, probabil, de amatori. Iar la mentalitate nu se lucrează, mentalitatea de învingător ori o ai, ori n-o ai. Probabil că asta e gândirea lor, sunt obişnuiţi cu lucrurile mărunte, cu un nivel scăzut, de Liga a III-a. Pentru promovare, cred că ar trebui să mă legitimez eu, ca să pot să joc, ca să limpezesc jocul. Vom vedea ce e de făcut în continuare, urmează vineri un meci greu, cu Becicherecu Mic, şi dacă ne comportăm cum ne-am comportat azi, e foarte greu să promovăm. Ei încă n-au înţeles că vrem să promovăm, domnul primar Marcel Vela vrea foarte mult, eu vreau foarte mult, dar dacă ei nu înţeleg şi se mulţumesc cu puţin, trebuie să înţelegem că asta e realitatea”, a declarat, după meci, antrenorul caransebeşean Iosif Rotariu.

Am obţinut un punct nesperat, pentru că am avut mulţi jucători care până acum nu au evoluat în Liga a III-a, au jucat mai mult la echipa a doua şi am încercat să le dau o şansă, iar spre bucuria mea s-au comportat bine şi au reuşit acest punct, acasă la echipa de pe primul loc. Pe final, gazdele au avut, într-adevăr, mai multe ocazii, noi am avut şansă şi s-a terminat aşa. Caransebeşul are o echipă bună, solidă, dar precipitată la finalizare, căreia, odată cu trecerea timpului, i-a fost tot mai greu să se concentreze şi să finalizeze. Presiunea promovării şi-a pus amprenta asupra multora dintre jucătorii care nu au evoluat la un nivel mai înalt şi le este greu. Pentru noi e mult mai uşor, nu suntem supuşi niciunei presiuni, iar băieţii joacă degajat. E normal ca fratele meu să fie foarte nervos, are ca obiectiv promovarea, ştie că are echipă mult mai bună decât a noastră şi e firesc să fie supărat pe jucătorii lui fiindcă nu au reuşit să câştige. Eu cred că în viitor îşi vor lua toate măsurile, ca să câştige celelalte meciuri, pentru că eu cred că sunt cea mai bună şi mai organizată echipă din serie”, a spus şi tehnicianul lugojean, Ilie Rotariu.

FC Caransebeş: Haidău, R. Artimon (minutul 46, Negoescu), Goşa, Petcu, Ionescu, Artean (81, Constantinescu), Suru, Poiană, Săulescu (75, Gheju), Şandru, Steop (63, Vlăduţi); rezerve: Laurenţiu, Dubei, Roiu. Antrenor, Iosif Rotariu.

Vulturii Lugoj: Dragotin, Loga, Ştreangă, Vânătu, Ivaşcu (84, Rogozinaru), Dobra, Stoica, Radosav (84, Ploscariu), Marta, Roman (60, Precupanu), Vlădia; rezerve: Micşa, Miculescu, Ardelean. Antrenor, Ilie Rotariu.

A arbitrat la centru Andrei Ţiţi, asistat la cele două linii de Gabriel Cârlea şi Ion Duma, toţi din Sbiu.

Observatori: Flavius Domide (Arad) şi Marius Zgovancu (Târgu Jiu).

Sorin ROGOZ

Mai multe amănunte despre acest meci puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea joi, 24 aprilie.