Mărţişor sportiv la Caransebeş


Sâmbătă, 3 martie, la Clubul Copiilor şi Elevilor din Caransebeş a avut loc, în organizarea prof. Ioan Rein, concursul sportiv la tenis de masă, şah şi gimnastică acrobatică, intitulat „Cupa Mărţişorului 2012”. În deschiderea concursurilor desfăşurate pe categorii de vârstă şi sex, spre deliciul asistenţei, micile gimnaste, au oferit un program de gimnastică acrobatică şi piramide. Competiţia de gimnastică acrobatică destinată elevelor din clasele I-IV a fost câştigată de Iudita Caraiman, din clasa a IV-a, de la Şcoala Generală Nr. 2, iar dintre participantele din clasele V-VIII, câştigătoare a fost declarată Ioana Chelu, din clasa a V-a, de la aceeaşi unitate de învăţământ.

În concursul de şah rezervat elevilor din clasele II-V, s-a remarcat Rareş Deteşan, din clasa a V-a, de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”, iar în cel organizat pentru elevii din clasele VIII-XII, Dragoş Moraru, din clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic „Traian Doda”.

Competiţiile de tenis de masă au fost câştigate, în mare parte, de fraţii Gavrilovici. Astfel, cea destinată fetelor din clasele I-IV a fost revendicată de Lidia Gavrilovici, din clasa a II-a, de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”, iar cea organizată pentru elevele din clasele V-VIII a fost câştigată de Ana Gavrilovici, din clasa a V-a, de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga, urmată de Estera Gavrilovici, campioană judeţeană, elevă în clasa a VIII-a. La băieţi, concursul elevilor din clasele primare a fost câştigat de David Gavrilovici, din clasa a V-a, de la aceeaşi unitate de învăţământ frecventată de surorile lui. Dintre elevii claselor de gimnaziu s-a detaşat Daniel Gherasim, din clasa a VIII-a de la Şcoala Generală Nr. 2, iar Claudiu Mező, din clasa a XII-a, de la Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini, a câştigat competiţia destinată elevilor de liceu. Locul I în competiţia destinată seniorilor i-a revenit lui Nicolae Mureşan, de 51 de ani, din comuna Sacu.

La acţiune au participat mai mult de 40 de concurenţi, copii şi elevi din instituţiile de învăţământ din municipiu, foşti elevi, studenţi şi susţinători ai cercurilor coordonate de prof. Ioan Rein. Câştigătorii primelor trei locuri au fost premiaţi cu palete de tenis, cupe, mingi de volei, baschet şi fotbal, sau jocuri de şah. Premiile au fost oferite de Primăria Caransebeş, care a alocat pentru această acţiune suma de 700 de lei.

Tiana MESNER