Marcel Vela: „Am avut idei, am ascultat și nu am renunțat niciodată la principiile liberale”Acum 31 de ani, într-o zi de sâmbătă, pe 6 ianuarie 1990, mai mulți seniori liberali s-au întâlnit pe strada Armenească, nr. 13, din Bucureşti, şi au hotărât reînfiinţarea Partidul Naţional Liberal, cel mai vechi partid din România.
În acele vremuri, mulţi tineri optimiști şi romantici, care acum avem părul alb, am venit lângă acei seniori inimoși și încă mulți alții din toate județele, înscriindu-ne în partid cu dorință de schimbare, cu speranță și încredere că putem face bine pentru România, să fim și naționali și liberali.
Dragi prieteni,
În lucrurile care îți plac și în care crezi pui suflet și energie!
Simțeam, încă de pe atunci, că trebuie să pun umărul la schimbarea României.
Am avut idei, am ascultat și nu am renunțat niciodată la principiile liberale, care au făcut ca acum să avem posibilitatea de a ne exprima liber, de a susține democrația și de a face alegeri în funcție de ceea ce credem și ne dorim, în mod liber și independent.
De cele mai multe ori nici nu ne dăm seama că regulile după care ne guvernăm viața devin, în timp, valori pe care ni le-am însușit.
„Prin noi înșine” nu este doar un slogan politic din anii ’90, ar trebui să fie o stare de spirit pentru toți românii patrioți.
Acum 31 de ani nu mă gândeam ca voi ajunge tânăr viceprimar în 1992, prefect în 2000 sau din 2004 primar timp de trei mandate, ori senator din anul 2016…
Au fost demnități în care, pur și simplu, am dorit mereu să fac o lume mai bună.
Nu mă gândeam atunci nici că… undeva, cândva, peste două decenii, în cel mai greu an pentru țară, voi face parte dintr-un guvern PNL care să poarte pe umeri cea mai mare responsabilitate de după 1989.
Și chiar eu, Marcel Vela, să fiu ministrul care răspunde, la nivel național, de gestionarea primei Stări de Urgență pe timp de pace, pentru a salva, la propriu, viața compatrioților mei.
Nu am renunțat niciodată să muncesc, să lupt și să cred în România, chiar dacă m-am născut la sat și provin dintr-o familie modestă din Munții Banatului.
Inclusiv greutățile întâmpinate de-a lungul timpului sunt lecții din care trebuie să învățăm, ca mai apoi să evoluăm și să construim.
Indiferent ce funcții vremelnice ocupăm sau în ce loc ne duce destinul, timpul tace și trece.
Important este să ne gândim la generațiile care vin după noi și la România.
Ca și atunci, îmi doresc și acum să avem parte de un viitor sănătos.
Mai cred cu tărie că lucrurile bune trebuie să fie generate de fiecare român, prin noi înșine și de toți, împreună.
Doar așa, cu credință în Dumnezeu și în națiune, vom fi un popor puternic și respectat.
Pentru că ianuarie este lună aniversară, am simțit să împărtășesc cu voi o bucățică de istorie, rămasă moștenire românilor, dar mai ales vouă, tinerilor de astăzi, cei care sunteți speranța și zâmbetul viitorului!
La mulţi ani, PNL!
Dumnezeu să binecuvânteze România!
Senator Marcel VELA