Un alt cărăşean la naţională…


Atacantul Darius Sebastian Velcotă este născut pe 20 martie 1998, la Bozovici, şi este urmaşul în fotbal al lui Silviu Velcotă, actualul preşedinte al echipei Nera Bozovici. Acesta a fost unul dintre cei mai fideli jucători ai clubului de pe Valea Almăjului, iar cultul valorii l-a inoculat şi fiului său, Sebastian.

Velcotă junior a debutat la 14 ani în echipa de seniori a clubului din Bozovici şi, după numai un retur de campionat (2012-2013), a devenit golgeterul echipei de pe Valea Almăjului. De altfel, Sebastian Velcotă a debutat chiar cu gol în fotbalul „seniorilor”, o superbă reuşită, în deplasarea de la CS Moldova Nouă. A fost un prim semn că Sebastian va face o carieră frumoasă în fotbal.

A urmat, cum este şi firesc, o frumoasă figură la selecţia judeţeană ce a avut loc pe 4 aprilie a.c. la Reşiţa, unde Ciprian Urican, antrenorul federal pe zona Banat, l-a remarcat „din prima”. A urmat o a doua selecţie la Timişoara, de data aceasta la un trial al FRF, în luna iunie, ne-a informat Florin Ştiube, preşedinte Comisie AJF Caraş-Severin – relaţii cu mass-media.

Având sprijinul familiei, al clubului Nera Bozovici, al AJF Caraş-Severin şi al antrenorului regional, Sebastian Velcotă a luat, fireşte, drumul celei mai galonate echipe din Banat la această oră, ACS Poli Timişoara, urmând, automat şi convocarea la Naţionala de juniori pregătită de Florin Răducioiu, pentru partida dublă cu U 16 Moldova (20 şi 22 august).