,,Mânjii” şi ,,taurii”, în arenaTot miercuri, 9 februarie, şi formaţia care activează în Liga a IV-a Caraş-Severin a întâlnit, în ,,prelungirea” partidei dintre CS Scorilo-Autocatania şi CSM Şcolar Reşiţa, pe acelaşi stadion din Pipirig, pe colega de eşalon Muncitorul Reşiţa. Din capul locului, trebuie făcută menţiunea că echipa din municipiul de pe Bârzava a jucat un sezon în Liga a III-a, lucru care s-a văzut, miercuri, pe gazon, oaspeţii având o ştiinţă superioară de a sta în teren, facilitată, într-un fel, şi de tinereţea lotului caransebeşean, în cadrul căruia au evoluat nu mai puţin de trei juniori născut în anul 1993. Plusul de experienţă al reşiţenilor, coroborat cu tupeul cu care aceştia au abordat partida, nu i-a intimidat chiar pe cât ar fi vrut oaspeţii pe mai tinerii lor adversari, care au pus osul la bătaie de câte ori a fost nevoie. În minutul 3, Frenţ, de la gazde, a avut mingea în careu, însă şutul său, dintr-un grup de fotbalişti, s-a oprit în noroi, înainte de a ajunge în braţele portarului Iovanovici. În minutul 17, Ivanici a prins un şut violent, la semiînălţime, respins însă cu dificultate de goal-keeper-ul reşiţean. Iovanovici a mai intervenit şi în minutul 30, la şutul bun, de la 30 de metri, al lui Ionescu, însă balonul fusese în prealabil deviat de un fundaş al oaspeţilor, tăria lui fiind astfel mult atenuată. Două minute mai târziu, gazdelor le-a trecut glonţul pe la ureche, atunci când, în urma unei lovituri libere de la 30 de metri, mingea a ajuns în careul caransebeşean, de unde Bobină a întors-o, cu o semifoarfecă spectaculoasă, balonul trecând la câţiva centimetri de bara porţii lui Socaci. O altă fază periculoasă pentru buturile apărate de Iovanovici s-a petrecut în minutul 33, în urma faultului asupra lui Lepa, când Hapău a văzut cartonaşul roşu. Lovitura liberă a fost executată de Ionescu, al cărui şut violent, de la o mare distanţă, a vizat vinclul, însă goal-keeper-ul reşiţean a reţinut balonul. Finalul primei reprize – ca ocazii de gol – a aparţinut oaspeţilor, şutul din alergare al lui Avramovici, de la 16 metri, trecând puţin peste poarta lui Socaci.

Prima fază notabilă a celei de a doua reprize l-a avut ca autor pe Sturzu, care, de la numai 4 metri, a pus latul, însă mingea a trecut paralel cu poarta caransebeşeană. La atacul imediat următor, reşiţenii au înscris golul victoriei. În minutul 54, Cărăgin a pătruns pe dreapta, a tras la colţul lung, mingea s-a oprit în noroi în apropierea barei, de unde Boca a împins-o în poartă. Deşi, teoretic, au fost mult mai proaspeţi în a doua parte a jocului, tehnicianul Viorel Lolea efectuând şase schimbări la pauză, reşiţenii s-au văzut înghesuiţi în propria jumătate de teren, meciul disputându-se, practic, într-o singură direcţie: spre poarta lor. Astfel, şi ocaziile de a înscrie au apărut de partea gazdelor, însă şutul lui Vireag, de la 16 metri, şi apoi, în aceeaşi fază, al lui Frenţ, nu au reuşit să-l învingă pe Rarinca, jucătorul care i-a luat locul în poartă lui Iovanovici, în partea a doua a jocului. Ultima ocazie de a aduce egalarea i-a aparţinut tot lui Vireag, însă acesta a fost deposedat în ultimul moment, în careu, de apărătorii reşiţeni.

CS Scorilo-Autocatania II: Scoaci, Ionescu, Urs, Geneţ, Covăsală, Dovlete (Vulpeş), Vireag, Lepa, Ivanici (Bona), Frenţ, Ispas. Antrenor, Dan Doran.

Muncitorul Reşiţa: Ivanici, Călin, Fomitescu, Pop, Piperca, Vasiliu, Hapău, Dragu, Avramovici, Zgăbei, Bobină; au mai jucat: Rarinca, Cărăgin, Toma, Boca, Sturzu, Cârjan. Antrenor, Viorel Lolea.

A arbitrat o brigadă avându-l pe Răzvan Predoaica la centru.

Sâmbătă, 12 februarie, cea de a doua echipă s-a deplasat la Zăvoi, tot pentru un meci de verificare, de această dată în compania formaţiei Metalul Oţelu Roşu. Şi, chiar dacă vremea a fost urâtă, terenul s-a prezentat în condiţii foarte bune. Per ansamblu, a fost o întâlnire la fel ca toate cele care s-au disputat între cele două echipe: dârz disputată, în care fiecare dintre cele două combatante şi-a dorit cu ardoare victoria.

Scorul a fost deschis în minutul 25, în urma unui penalty acordat la o imprudenţă a apărării caransebeşene, transformat de Ionuţ Borugă. În minutul 32, Geneţ, de la ,,oaspeţi”, a egalat, tot din lovitură de pedeapsă, dictată de centralul întâlnirii după un fault în careu asupra lui Lepa. Cel mai frumos gol al meciului l-a avut ca autor pe Dovlete, care, în minutul 64, a înscris direct din corner, aducând echipa caransebeşeană în avantaj. Scorul final a fost stabilit de Marius Borugă, care a reluat în poartă mingea respinsă de apărarea ,,oaspeţilor” după executarea unui corner.

,,Se încearcă diverse formule de echipă – ne-a spus tehnicianul Dan Doran –, lotul nu este încă definitivat. Dar meciul a fost un test cu adevărat util”.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ionescu (Matichescu), Urs, Covăsală, Geneţ, Bechean, Ivanici (Dovlete), Vireag (Bona), Lepa (Trancea), Vulpeş (Frenţ), Ispas. Antrenor, Dan Doran.

Scorilo-Autocatania II a mai jucat marţi, 15 februarie, cu şcoala Sportivă Caransebeş, meci încheiat cu scorul de X-X, iar miercuri, 16 februarie, cu Muncitorul Reşiţa, întâlnire terminată cu victoria cu X-X a _________. Sâmbătă, 19 februarie, caransebeşenii vor juca pe terenul din Pipirig cu Metalul Oţelu Roşu.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ