Magia caransebeşenilor n-a ţinut la Oţelu RoşuŞoimii Oţelu Roşu 2015 – Magica Caransebeş 3-1 (3-0)
După ce miercuri, 9 octombrie, i-au învins în Cupa României cu 5-4, pe teren propriu, pe Şoimii Oţelu Roşu, sâmbătă, 12 octombrie, caransebeşenii le-au întors vizita jucătorilor din capitala Văii Bistrei, într-o partidă contând pentru etapa a VI-a a Ligii a IV-a, Zona Caransebeş.
Meciul de sâmbătă a început într-un ritm alert, băieţii antrenaţi de Dan Doran cunoscând viteza şi tehnicitatea tinerilor „şoimi” ai lui Constantin Marcu şi, deşi şi-au luat măsuri în acest sens, gazdele au avut prima ocazie în chiar minutul 1, când Burchelea a scăpat singur pe partea dreaptă şi a şutat puternic de la 8 metri, însă Melenciuc a reuşit să respingă cu piciorul.
Portarul oaspeţilor n-a mai putut interveni însă în minutul 5, când Opruţ, aflat pe aripa stângă, a furat o minge la care Valuşescu şi Maria-Mare s-au invitat să intervină, a centrat în careu, iar Nedelcea a pus latul la 11 metri, deschizând scorul.
În minutul 17, unul dintre titularii celor de la Magica a suferit o accidentare, când a încercat să execute o foarfecă de la 16 metri, însă a căzut rău, astfel că Dovlete s-a văzut nevoit să părăsească terenul, fiind transportat direct la spital, suspectat că ar avea o coastă fisurată.
Replica oaspeţilor a venit în minutul 23, atunci când Badescu a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, însă balonul a trecut la câţiva centimetri de stâlpul drept al porţii apărate de Grecu.
Portarul caransebeşean Melenciuc s-a mai evidenţiat o dată în minutul 28, când, după o fază prelungită de atac a adversarilor, Dan a centrat lung de pe stânga, la bara a doua, Burchelea a reluat puternic de la 4 metri, iar goal-keeper-ul oaspeţilor a respins cu piciorul în corner.
Şoimii şi-au mărit avantajul în minutul 34, atunci când Nedelcea i-a pasat în adâncime lui Opruţ, acesta a scăpat singur spre poartă, Melenciuc a ieşit, însă atacantul gazdelor a şutat plasat, elegant, lângă stâlpul stâng al porţii caransebeşene.
După doar trei minute, Ispas l-a angajat cu o pasă filtrantă pe Pătruică, Melenciuc a ieşit în întâmpinare, însă jucătorul gazdelor l-a driblat pe dreapta şi a şutat din unghi, ducând scorul la 3-0.
Oaspeţii puteau reduce din handicap în minutul 45+3, când Godian, aflat pe partea stângă, a trimis un şut înşelător, de la 30 de metri, mingea căzând pe vinclul drept al porţii apărate de Grecu.
Scorul ar fi putut fi mai mare în favoarea gazdelor, însă caransebeşenii au avut un adevărat înger păzitor în persoana lui Badescu, care a avut câteva intervenţii salutare în postura de ultim apărător, la contraatacurile extrem de rapide ale adversarilor.
În partea a doua, elevii lui Constantin Marcu au mai luat piciorul de pe acceleraţie, permiţându-le oaspeţilor să-şi facă mai bine jocul, astfel că, în minutul 59, Ristache a trimis o centrare înaltă de pe dreapta, însă lovitura de cap a lui Ştefaroi, de la doar 4 metri, s-a dus peste poarta lui Grecu.
În minutul 67, gazdele au avut o fază prelungită de atac, în cele din urmă mingea a ajuns la Vucescu, şutul acestuia de la marginea careului trecând puţin peste transversala porţii caransebeşene.
În toată această perioadă, Badescu s-a transformat din îngerul păzitor al echipei sale, în inamicul public numărul 1 al gazdelor, având, din nou, câteva intervenţii extrem de eficiente.
Caransebeşenii au redus din handicap în minutul 71, când Jupnic a centrat de pe dreapta, Ştefaroi a trecut pe sub minge, apărarea Şoimilor a respins, iar Pârvu, aflat la marginea careului, a şutat pe jos, plasat, în dreapta portarului, fără speranţe pentru Grecu.
Gazdele puteau să-şi mărească avantajul în minutul 75, când Dan a trimis un şut excelent de la 30 de metri, însă Melenciuc s-a întins şi a reuşit să scoată mingea din vinclu.
În minutul 79, portarul oaspeţilor şi-a mai salvat o dată echipa de la gol, după ce Anghel a centrat de pe dreapta, iar Maria-Mare a deviat balonul, fiind la un pas de autogol, însă Melenciuc s-a mai întins o dată şi a respins de sub bară.
Ultima ocazie s-a înregistrat în minutul 83, când Vucescu a luat o acţiune pe cont propriu pe partea stângă, a intrat în careu, însă Melenciuc i-a închis unghiul, iar jucătorul gazdelor a şutat în plasa laterală.
Şoimii Oţelu Roşu: E. Grecu, D. Vucescu, G. Dănciulescu, G. Hrudei, O. Dan, C. Burchelea, G. Anghel, D. Ispas, S. Opruţ (min. 77, R. Sava), D. Nedelcea (82, R. Tudosie), A. Pătruică (65, M. Goman); rezerve: I. Mationi, M. Pîrvu. Antrenor, Constantin Marcu.
Magica Caransebeş: D. Melenciuc, S. Badescu, Al. Ristache, A. Alexin (82, I. Marian), I. Vartic (68, I. Jupnic), C. Maria-Mare, D. Birtea, P. Godian, Gh. Valuşescu, V. Ştefaroi, S. Dovlete (20, C. Pârvu); rezerve: G. Simescu, R. Gabriel. Antrenor, Dan Doran.
A arbitrat la centru Cosmin Corocan, asistat la cele două linii de Cristian Voina şi Alexandru Marişescu, toţi din Reşiţa.
Observatori: Florin Ştiube (Reşiţa) şi Gheorghe Tiuch (Caransebeş).
Sorin ROGOZ