Torţă olimpică din lemn, la Caransebeş


Anul acesta, onoarea de a găzdui Faza Naţională a Olimpiadei în domeniul „Fabricarea produselor din lemn” i-a revenit Liceului Tehnologic „Dacia” din Caransebeş. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc marţi, 8 aprilie, la Casa de Cultură „George Suru”, prilej cu care au fost prezentaţi membrii Comisiei Centrale şi ai celei de organizare, cei prezenţi putând urmări un moment cultural-artistic, după care reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi ai administraţiei locale au adresat salutul lor de bun-venit participanţilor la Olimpiadă.

Miercuri, la Liceul Tehnologic „Dacia”, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a din cele 24 de judeţe unde există licee de profil au susţinut proba scrisă a concursului. Joi, 10 aprilie, este programată o excursie la Eftimie Murgu, cu vizitarea Pădurii de liliac, a Morilor de Piatră, a Muzeului „Eftimie Murgu” şi a Mânăstirii Almăj-Putna, după care se va merge la Bozovici, unde elevii vor vedea Păstrăvăria Miniş, Cascada Bigăr şi Paralela 45, apoi la Oraviţa, oraş unde vor vizita Teatrul Vechi, cea mai veche farmacie şi gara, la Reşiţa se vor opri la Muzeul de Locomotive şi, la întoarcerea spre Caransebeş, vor face un popas la Mânăstirea Brebu.

Vineri, tot la Liceul „Dacia”, olimpicii vor susţine proba practică, de laborator, festivitatea de închidere urmând să aibă loc tot la Casa de Cultură „George Suru”, de la ora 18.

Ştefan ISAC