Plan Roșu la Slatina-Timiș


În cursul dimineții de luni, la intrarea în comuna Slatina-Timiș, dinspre Caransebeș, s-a produs un accident rutier soldat cu șase victime. Un șofer de 65 de ani, din județul Mehedinți, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar într-o curbă periculoasă, semnalizată corespunzător, a pătruns pe contrasens, acolo unde s-a ciocnit cu un autoturism cu numere de Caraș-Severin.

În urma impactului, patru persoane din mașina care a provocat accidentul și două din celălalt autoturism au fost preluate de ambulanțe și transportate la Spitalul Municipal din Caransebeș, fiind supuse unor investigații amănunțite. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool.

Datorită numărului mare de victime, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin a activat Planul Roșu de Intervenție, deplasând de urgenţă trei echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Caransebeş şi patru Ambulanţe. Niciuna dintre persoanele implicate în accident nu a necesitat descarcerare. Toate victimele au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeş.     (B. Naum)