Liviu Groza aduce fală Caransebeşului


Numeroase personalităţi din partea de vest, dar şi din restul ţării, din mai multe domenii, s-au întâlnit, la mijlocul acestei luni, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad,  unde a avut loc cea de a VI-a ediţie a Galei Premiilor Recunoştinţei Bănăţene. Evenimentul este organizat anual de  Uniunea Jurnaliştilor din Banatul Istoric şi îşi propune recunoaşterea meritelor unor persoane din Banat, în promovarea acestei regiuni.

Cinstim astăzi personalităţi ale căror virtuţi sunt atât de cunoscute, încât nu mai este nevoie să fie prezentate. Este o Gală a cinstirii, o sărbătoare a recunoştinţei, a celor mai importante valori din ceea ce se defineşte ca fiind Regiunea de Vest”, a declarat Vasile Todi, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Banatul Istoric.

Din judeţul Caraş-Severin, la Gală au participat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş, PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele acestui for, Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu, precum şi Liviu Groza. De altfel, cu acest prilej, Senatul Uniunii Jurnaliştilor din Banatul Istoric i-a acordat reputatului istoric caransebeşean Diploma de Excelenţă şi o Plachetă jubiliară. „Atunci când am mulţumit organizatorilor Galei pentru cinstea şi onoarea acordate, mi-am reiterat crezul meu dintotdeauna, şi anume că am muncit toată viaţa, ca să trăiesc şi după moarte, prin cele 55 de cărţi pe care le-am scris. Cât priveşte cele două distincţii, ele nu mă onorează doar pe mine, ci şi pe concetăţenii mei. Cum zice bănăţeanul, este fala mea şi fala oraşului!”, ne-a spus, emoţionat, Liviu Groza.

Bogdan NAUM