Liberalii s-au distrat tinereşte la 136 de ani


Cu prilejul sărbătoririi a 136 de ani, în 24 mai, de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, în perioada 21-27 mai au avut loc o serie de acţiuni reunite sub genericul ,,Săptămâna liberală în Caraş-Severin”. Astfel, sâmbătă, 21 mai, la sediul societăţii Stauber din Caransebeş, a avut loc o serbare câmpenească la care au participat peste 300 de persoane, membri ai PNL de pe Valea Timişului şi Bistrei, precum şi invitaţi, dar şi reprezentanţi ai Partidului Social Democrat, aliaţii din USL ai liberalilor.

,,Pentru că, de-a lungul timpului, liberalii şi social-democraţii au făcut lucruri deosebite pentru România, pentru că întotdeauna politicienii cred că ştiu să treacă dincolo de orice doctrine care ar putea la un moment dat să-i separe şi ştiu să găsească şi lucrurile care-i unesc, ne găsim acum la Caransebeş, la un eveniment gândit şi pus în practică de Organizaţia municipală, împreună cu prietenii şi aliaţii noştri din Partidul Social Democrat, pentru a ne simţi bine, a socializa, pentru a discuta şi altfel decât atunci când ne întâlnim în şedinţe, lucruri care sunt strâns legate de protocolul nostru de colaborare, atunci când discutăm despre ceea ce se întâmplă în Caraş-Severin şi în România, atunci când ne gândim şi sperăm la viitorul judeţului şi al ţării”, a spus Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş şi preşedintele PNL Caraş-Severin.

,,Suntem bucuroşi că am putut onora invitaţia colegilor noştri liberali la acest eveniment aniversar. Ce aş vrea eu să spun acum e că dacă, în 2012, Primăria Caransebeş va fi condusă în continuare de Marcel Vela, adică de un liberal, măcar concursul de pescuit să fie câştigat de un social-democrat. Noi vom fi şi în continuare alături de liberali, şi în conducerea Primăriei, le vom fi alături şi în evenimente cum e cel de azi. Eu le urez succes tuturor liberalilor, tuturor social-democraţilor, în demersul lor de a câştiga puterea în Caraş-Severin şi în România!”, a spus, la rândul lui, Ion Mocioalcă, preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD.

La startul concursului de pescuit care a urmat s-au aliniat şapte tineri, cel mai în vârstă având 14 ani. Juriul – alcătuit din Cristian Stepanescu, Ioan Cojocariu şi Ioan Miculescu – a stabilit următoarea ierarhie: premiul I, Emilian Bejeriţă, premiul II – Laurenţiu Peţac, locul III, Timeea Turoczy, iar Sebastian Sârbu a obţinut menţiune. Ceilalţi trei tineri pescari au fost Andrei Buzner, Moise Ilea şi Cristian Bădăluţă. Organizatorii i-au răsplătit pe câştigători cu premii în obiecte şi în bani.

Sonia BERGER