Recomandări privind completarea Cererii de Finanțare pentru proiecte PNDR 2020


            Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale recomandă solicitanților de fonduri nerambursabile acordate prin PNDR 2020 să folosească la depunere cea mai recentă versiune a Cererii de Finanțare și a Cererii de Plată, disponibile pe pagina oficială a Agenției (www.afir.info), pentru a evita generarea de erori tehnice la încărcarea Cererii de Finanțare în sistemul informatic de depunere al AFIR.

Astfel, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale îi sfătuiește pe cei care depun proiecte să completeze mai întâi toate documentele anexe la Cererea de Finanțare și, ulterior, chiar înainte de a depune proiectul, să descarce și să completeze Cererea de Finanțare. În cazul în care nu se utilizează ultima versiune a Cererii de Finanțare, pot apărea neconcordanțe cu aplicațiile disponibile și posibilitatea ca proiectul să fie respins de sistemul electronic de depunere.

AFIR realizează periodic actualizări de ordin tehnic pentru a asigura, atunci când este cazul, compatibilitatea dintre versiunile formularelor și sistemul informatic.

Totodată, recomandarea folosirii ultimei versiuni disponibile este valabilă și pentru completarea Cererii de Plată, tocmai pentru a evita eventuale erori de ordin tehnic și pentru a scurta timpul de încărcare a Cererii în sistem – se arată într-un comunicat emis de AFIR.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că, începând cu 28 aprilie 2016, primește proiecte de investiții în cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor aferentă anului 2016, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Pentru cei care doresc să dezvolte proiecte europene în agricultură și dezvoltare rurală, alocarea bugetară disponibilă în această sesiune este de peste 541 de milioane de euro, pentru submăsurile lansate pe 28 aprilie 2016.

Pentru întocmirea proiectelor de investiții, cei interesați pot consulta Ghidul Solicitantului, disponibil pe site-ul Agenției, www.afir.info, la secțiunea „Investiții PNDR”, în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.

Bogdan NAUM