La Turnu Ruieni e bine, dar se vrea mai mult


În ultimii ani, cu ajutorul fondurilor primite de la Uniunea Europeană, Petru Harambaşa, primarul comunei Turnu Ruieni, a reuşit să pună la punct infrastructura locală, respectiv alimentarea cu apă şi reţelele de canalizare în patru din cele cinci sate aparținătoare comunei. Din aceleaşi fonduri, edilul a mai reabilitat o serie de drumuri şi cămine culturale. El recunoaşte că mai sunt multe de făcut, dar, în mare măsură, problemele comunității sunt rezolvate.

Am avut noroc cu fondurile europene, pentru că este vorba despre bani nerambursabili. Totuşi, trebuie să se înţeleagă că «nu mi-a băgat nimeni în traistă», cum se spune, şi că nu e chiar atât de uşor să obţii finanţări europene pentru astfel de lucrări, însă fără aceşti bani mi-ar fi fost aproape imposibil să fac alimentarea cu apă şi reţelele de canalizare. În plus, am făcut investiţii la toate căminele culturale, care arată foarte bine. O parte dintre aceste lucrări au fost realizate şi cu finanţare guvernamentală, cum ar fi magistrala şi staţia de epurare de la Borlova, Turnu Ruieni şi Zerveşti“, a mai spus Petru Harambaşa.

Pentru că doar într-o singură localitate din cele cinci arondate comunei, la Zlagna, Primăria Turnu Ruieni nu a reuşit să aducă apa în casele oamenilor, Petru Harambaşa a pregătit un proiect în acest sens, în momentul de faţă aflându-se în faza de identificare a unei surse de finanţare. „Dacă rezolvăm şi această problemă, după care şi cea a canalizării, mă pot declara mulţumit. Momentan, nu am găsit nicio sursă de finanţare, dar o căutăm, nu stăm degeaba!“, a declarat edilul comunei.

Bogdan NAUM