Satul Măru, în sărbătoare


Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a rugat vineri, 8 martie, în ajunul sărbătorii Sfinților 40 de mucenici din Sevastia, la slujba Vecerniei cu Litie, împreună cu credincioșii din Parohia Măru, Protopopiatul Caransebeș. Părintele Episcop a săvârșit sfânta slujbă în biserica parohială, unde au fost și foarte mulți copii îmbrăcați în costume populare. Pentru Parohia Măru, săptămâna dinaintea Postului Mare a fost una de pregătire duhovnicească, pentru a începe cum se cuvine urcușul spre Înviere. Ierarhul a felicitat comunitatea din satul Măru pentru că în fiecare seară, timp de o săptămână, enoriaşii au ales să vină la biserică și să petreacă câteva ore de rugăciune și cântare duhovnicească.

La finalul slujbei, copiii din satul Măru au interpretat cântece religioase, poezii, dar și cântece dedicate mamelor, întrucât vineri s-a sărbătorit Ziua Femeii.

Au fost prezente la slujbă și autoritățile locale, precum și cadre didactice din această localitate, iar Părintele Episcop Lucian le-a oferit Diploma de excelență „Episcop Veniamin Nistor” primarului comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, viceprimarului, și mai multor dascăli din localitate.

Ierarhul Caransebeșului i-a îndemnat pe credincioși să fie mai aproape de preoți, de reprezentanţii administraţiei locale, de cadrele didactice, pentru a tine împreună candela aprinsă în biserica moșilor și strămoșilor noștri, la catedră în școala românească, dar și în primării.

În Biserica din Parohia Măru există o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni, ce a fost pictată în Muntele Athos şi datează din anul 1520. Această icoană a rămas la evlavia credincioşilor prin minunile pe care le-a făcut, salvând din primejdii satul şi tămăduind bolnavii care s-au închinat înaintea ei cu credinţă.

Episcopia Caransebeşului