La juniori, Caransebeşul are o generaţie de excepţie


În perioada 7-10 iunie, la Oradea s-a desfăşurat Turneul Zonal la Fotbal pentru Juniorii C – copii născuţi în anii 1996 şi 1997 –, la care au luat parte campioanele la această categorie de vârstă din Timiş, Hunedoara, Bihor şi Caraş-Severin, judeţul nostru fiind reprezentat de echipa Scorilo-Autocatania Caransebeş.

Marţi, 7 iunie

Stadion Iuliu Bodola (Municipal), ora 18

FC Bihor – CS Scorilo-Autocatania 2-1 (1-0)

Meciul de debut la acest turneu pentru jucătorii caransebeşeni a fost unul de foarte mare încărcătură, având în vedere că echipa orădeană a fost campioană în 2009 şi, în decurs de doi ani, nu a pierdut niciun meci oficial.

Bihorenii au început meciul foarte bine, aşezând jocul în jumătatea cărăşeană şi încercând să finalizeze cât mai rapid acţiunile puse în scenă la indicaţiile tehnico-tactice ale antrenorului. Scorul avea să fie deschis în minutul 15, la un corner executat de S. Mune şi reluat de la colţul careului mic, cu capul, de către Borza, după o greşeală de marcaj a caransebeşenilor. Până la pauză, jocul a decurs echilibrat, însă cu două ocazii foarte mari ale bănăţenilor, care, prin Vlaicu, în minutul 22, singur cu portarul, şi acelaşi Vlaicu, secondat de Ţuţul, pe un contraatac foarte tăios, nu au reuşit să înscrie în poarta orădeanului Pop.

Repriza a doua a debutat cu golul marcat în minutul 38, după o gravă greşeală a lui Ţâru, care a pierdut mingea nepermis în zona lateral-stânga a terenului, Sălăgean a pătruns spre poartă, i-a aşezat lui Borza, iar acesta a dus scorul la 2-0 pentru FC Bihor.

După acest gol, Scorilo a pus stăpânire pe joc, dominând cvasitotal partida, până la final reuşind să înscrie prin C. Ţuţul, în minutul 57, acesta introducând balonul în plasă din apropierea porţii gazdelor, după un corner foarte bine executat de George Simescu. Acest gol i-a descătuşat pe tinerii caransebeşeni, care au atacat în valuri poarta bihorenilor, doar şansa sau imprecizia atacanţilor gugulani făcând ca până la sfârşitul meciului să nu se mai înscrie. Rezultat final 2-1 pentru FC Bihor, însă cărăşenii nu au fost cu nimic mai prejos decât foştii campioni, având chiar multe momente în care au fost net superiori adversarilor, doar rezultatul nefiindu-le favorabil.

FC Bihor: I. Pop, A. Petricău, G. Mangra, S. Mărcuţ, C. Szabo, C. Sas, V. Petricău, S. Sălăgean, S. Borsa, S. Mune (cpt.), I. Groza.

CS Scorilo-Autocatania Caransebeş: A. Aurariu, N. Imbre, D. Ţâru, G. Matica, C. Costescu, C. Vlaicu, M. Frenţ, L. Rotea, N. Răduţi, G. Simescu, C. Ţuţul (cpt.).

Miercuri, 8 iunie

CS Scorilo-Autocatania – FC Hunedoara 5-3 (1-1)

În al doilea meci din acest turneu zonal, caransebeşenii au întâlnit pe FC Hunedoara, care în prima zi terminase la egalitate cu LPS Banatul Timişoara, pierzând însă la penalty-uri. După jocul cu orădenii, tinerii jucători cărăşeni au resimţit din plin oboseala acumulată, cauzată de efortul fizic şi psihic depus cu o zi înainte, astfel că jocul cu huneorenii nu a fost atât de bun din punct de vedere al reuşitelor tehnico-tactice, însă a fost de un real dramatism pe final.

După un început echilibrat, jucătorii echipaţi în albastru complet au deschis scorul în minutul 15, după o gafă de proporţii a lui D. Ţâru, care a pierdut mingea în poziţie de ultim apărator, astfel că Marina, scăpat singur spre poartă, a înscris pe lângă A. Aurariu. Cu toate că nu au avut multe realizări în prima repriză, gugulanii au reuşit să restabilească egalitatea în minutul 30, după un şut de la 19 metri al lui L. Rotea, când mingea a lovit bara transversală, ajungând la N. Imbre, care, atent, de la 6 metri, a înscris pe lângă Obreja.

În mitanul secund, nimic nu s-a schimbat în jocul caransebeşenilor şi astfel, logic, hunedorenii au mai punctat de două ori. În minutul 41, Văcaru a pătruns pe partea dreaptă în direcţia de atac, a centrat în careu, portarul caransebeşean scăpând mingea copilăreşte printre picioare şi implicit în plasa propriei porţi, după care, în minutul 52, Iovu, cel mai bun jucător al hunedorenilor, a dus scorul la 3-1, cu un şut superb şi violent de la 18 metri, în stânga porţii lui M. Prisecean, proaspăt intrat între buturile caransebeşene.

Vremea, şi aşa instabilă pe toată durata turneului, a ajutat, dacă se poate spune aşa, echipa din Caransebeş, pentru că, în minutul 57, meciul a fost întrerupt de către centralul partidei, deoarece a început o ploaie cu grindină, foarte puternică. Pauza forţată de aceste împrejurări le-a prins foarte bine jucătorilor cărăşeni, care, reorganizaţi şi motivaţi de către staful tehnic, au reuşit să întoarcă rezultatul şi, odată cu inspiraţia de care a dat dovadă Marius Dulca, antrenorul caransebeşean, care a mutat decisiv, trimiţându-l pe G. Simescu în zona centrală, Scorilo a reuşit să câştige partida de o manieră incredibilă. Astfel, minutul 60, Ţuţul a primit o minge pe culoar în zona stângă, de la G. Simescu, a pătruns şi a înscris pe lângă Obreja. Apoi, în minutul 68, balonul a ajuns la G. Simescu, care a şutat peste portarul hunedorean, aducând egalitatea pe tabelă, după care, în minutul 70+1, în urma unei acţiuni prelungite a echipei gugulane, Simescu a evitat un adversar şi, de la circa 25 de metri, a şutat puternic sub bara porţii hunedorene, aducând delirul pe banca lui Scorilo-Autocatania. În fine, în minutul 70+3, C. Ţuţul a primit o minge în careu, şutând şi stabilind rezultatul final, CS Scorilo-Autocatania Caransebeş – FC Hunedoara 5-3. Trebuie menţionat că jucătorul meciului şi principalul pion al cărăşenilor a fost George Simescu.

Scorilo: A. Aurariu (Prisăcean, min. 40), N. Imbre, D. Ţâru, G. Matica, C. Costescu, L. Rotea (I. Bădoiu, min. 36), N. Răduţ, C. Vlaicu, M. Frenţ, G. Simescu, C. Ţuţul.

FC Hunedoara: Obreja, Bozgan, Ciumaşu, Pârvu, Năstase, Ciucurescu, Marina, Miuţă, Văcaru, Iovu, Crişan.

Vineri, 10 iunie

LPS Banatul Timişoara – CS Scorilo-Autocatania: 2-2 (0-2), 3-4 după loviturile de departajare

Ultimul joc al echipei caransebeşene a fost şi duelul pentru poziţia secundă în clasamentul final al turneului. Scorilo a făcut o primă repriză foarte bună, cu multe acţiuni de atac frumoase, finalizate cu două goluri. Vlaicu a înscris pe lângă portarul timişorean după o pasă în adâncime dată de G. Simescu, după care, în minutul 33, C. Ţuţul a finalizat o acţiune prelungită a întregii echipe. După pauză, însă, lucrurile au stat altfel, Banatul Timişoara preluând frâiele jocului, reuşind astfel să înscrie şi să revină, egalând la 2-2, având chiar şansa să câştige după cele 70 de minute ale jocului. Meciul s-a terminat la egalitate, după care s-a trecut la exacutarea celor 5 lovituri de la 11 metri de către fiecare echipă. Au marcat de la punctul cu var, pentru gugulani, C. Ţuţul şi N. Imbre, iar portarul A. Aurariu a reuşit să pareze patru penalty-uri, consfinţind astfel victoria caransebeşenilor cu scorul de 4-3.

Scorilo: A. Aurariu, N. Imbre, D. Ţâru, G. Matica, C. Costescu, I. Bădoiu, N. Răduţi, G. Simescu (cpt.), M. Frenţ, C. Vlaicu (C. Roată, min. 68), C. Ţuţul.

,,Ca o concluzie, a fost un turneu reuşit pentru echipa caransebeşeană, din toate punctele de vedere, singurul regret fiind acela că se putea mai mult, tinerii gugulani fiind foarte aproape de o calificare la turneul semifinal. E o performanţă foarte bună, care certifică faptul că municipiul de pe Timiş şi Sebeş are talente cu un imens potenţial în fotbal, în sport în general, şi nu numai. Felicitări tuturor celor implicaţi în organizarea acestei grupe de copii şi să sperămacest turneu e doar un prim pas spre marea performanţă pentru această generaţie 1996-1997, cu adevărat de excepţie”, a declarat, la revenirea acasă, antrenorul Marius Dulca.

Lotul de jucători deplasat la Oradea: Andrei Aurariu, Marian Prisecean, Bogdan Kolars, Nicu Imbre, Cătălin Roată, Denis Ţâru, George Matica, Cosmin Costescu, Ionuţ Bădoiu, Nicu Răduţi, Laurenţiu Rotea, Marius Frenţ, George Simescu, Cristian Vlaicu, Sorin Cepoi, Adi Amariei, Cosmin Ţuţul.

Antrenori: Marius Dulca, Florin Bistrian şi Petru Bona.

Sorin ROGOZ