O plachetă de îndrăgostit, la Caransebeş


La sfârşitul anului trecut, la Editura „Sfântul Ierarh Nicolae” a văzut lumina tiparului placheta „Poeme de înger”, semnată de Anne-Marie Szaniszlo, elevă în clasa a XI-a, Secţia Germană, a Colegiului Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş.

O dialectică adolescentină axată cvasitotal pe un imaginar erotic intempestiv răbufnește, cu o inconturnabilă candoare, din pana tinerei poete Anne-Marie Szaniszlo. Încă elevă, aceasta trădează o excelentă cunoaștere a tiparului liric contemporan, exersându-și talentul și defulându-și trăirile într-o poezie pură, de o neverosimilă prospețime senzorială. Inocența primei iubiri, agonie și extaz conjugate, liminală experiență existențială, cu străfulgerări paradisiace și dinamitări mefistofelice, transpare opulent din versul liber al nubilei poete. 

Liliputană, dar veritabilă carte de îndrăgostit, placheta de debut a sensibilei poete Anne-Marie Szaniszlo marchează încă o bornă în lirica caransebeșeană”, a spus despre carte Nicolae Borlovan, profesor la liceul la care învaţă tânăra poetă. (M. Doman)