La Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeş trage linie şi adună


Într-o discuţie purtată recent cu Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu, edilul ne-a vorbit despre cele trei proiecte importante pentru această localitate, ale căror contracte de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au fost semnate la sfârşitul anului trecut.

În ceea ce priveşte modernizarea de drumuri vicinale pe o lungime de 9,3 km, Daniel Boambeş a declarat că au fost finalizate procedurile de licitaţie şi a fost semnat deja contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru proiectare şi execuţie. „Proiectul este unul foarte important pentru cetăţeni, deoarece prevede asfaltarea unor tronsoane de drumuri care scurtează distanţa între localităţi şi facilitează accesul la ele. Este vorba despre drumul vicinal dintre Peştere şi Căvăran, traseul prin pomicultură asigurând accesul mai scurt, şi deci mai rapid, între aceste două localităţi ale comunei. În aceeaşi situaţie ne aflăm şi cu asfaltarea drumului dintre Mâtnicu Mare şi Prisaca, traseul fiind, şi aici, tot prin pomicultură”, a adăugat edilul.

Referitor la cel de al doilea proiect, de alimentare cu apă în localităţile Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare, primarul comunei ne-a informat că se află în derulare procedurile de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie, şi că speră că, în câteva săptămâni, acesta să fie semnat. „În cadrul acestui proiect, vom asigura execuţia de foraje în două locaţii, pentru alimentarea cu apă a celor patru sate, la Mâtnicu Mare pentru asigurarea debitului de apă pentru această localitate, iar la Peştere forajul va asigura debitul de apă pentru satele Căvăran, Peştere şi Maciova”, a mai spus edilul.

În privinţa ultimului proiect, cel care vizează canalizarea menajeră şi Staţia de epurare a apelor uzate în localităţile Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare, acesta se află în faza de licitaţie pe SEAP. Având în vedere că sunt două obiective mari, sunt două licitaţii diferite şi astfel e posibil să existe constructori diferiţi.

Finanţarea celor trei mari proiecte – a mai spus Daniel Boambeş – este asigurată prin PNDL 2, existând şi o parte de cofinanţare de la bugetul local al comunei.

Mădălina DOMAN