Campioana olimpică Paula Ivan, la Caransebeş


Duminică, 4 noiembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş s-au desfăşurat întrecerile celei de a XXII-a ediţii a Memorialului „Iosif Korka” la atletism. La startul competiţiei s-au aliniat peste 200 de copii din județele Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara, băieţi şi fete, legitimaţi sau nelegitimaţi, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani.

La invitaţia antrenorului emerit, prof. Cristian Dragomir, de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, la manifestare a fost prezentă şi campioana olimpică Paula Ivan, deţinătoarea recordului olimpic în proba de 1.500 de metri de la Seul, performanţa sa nefiind depăşită nici după 30 de ani.

La eveniment a participat, de asemenea, și primarul Caransebeșului, Felix Borcean, Primăria municipiului fiind parteneră în organizarea Memorialului.

Câştigătorii concursului, care s-au întrecut în probele de viteză, rezistență, aruncarea mingii de oină şi săritura în lungime, au fost din Reșița, Caransebeș, Lugoj, Timișoara şi Turnu Ruieni, ei fiind răsplătiţi cu premii în bani, diplome, medalii și dulciuri.

Organizatorii manifestării au fost Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, Asociaţia Judeţeană de Atletism Caraş-Severin, Inspectoratul Şcolar al judeţului Caraş-Severin, Asociaţia Sportivă „Atletic” Caransebeş, Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin – Clubul Olimpic Caransebeş, cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Caransebeş şi Benning Power Electronics ROM SCS.

Sorin ROGOZ