Flori într-o mie de culori în curtea Grădiniţei P.P. 4 Caransebeş


Luna mai este cunoscută și sub denumirea de Florar, pentru că vine cu cele mai frumoase, parfumate și colorate flori. Aceasta este luna în care natura revine cu adevărat la viață și umple lumea de parfum și culoare. Tocmai de aceea, am ales ca miercuri, 17 mai, să prezentăm un program artistic, pe care l-am aşezat sub titlul „Flori într-o mie de culori”, susținut de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 4 Caransebeș și de preșcolarii structurilor arondate grădiniței, ca o încununare a efortului elevilor de la Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, care au amenajat în curtea instituţiei o grădină de flori într-o mie de culori, exponate realizate prin diferite tehnici și materiale, sub îndrumarea directă a profesoarelor Cecilia Clipa și Doina Dragalina.

Acţiunea s-a desfășurat prin efortul susținut al Inspectoratului Școlar Caraș-Severin, Primăriei Caransebeș, Centrului C.R.E.D. Caransebeș, Asociației Părinților de la Grădinița P.P. 4 Caransebeș, Colegiului Național „C.D. Loga”, T.M.D. Friction S.R.L. România, TV Banat, Clubului Sportiv şi Clubului Copiilor.

Cei mai mici dintre participanți au dansat, au recitat, au cântat pe ritmuri folclorice, dar și moderne, în limba germană, coordonați de educatoarele Nicoleta Barbu, Patricia Bona, Florina Chiriac, Silvia Davidescu, Marinela Boeriu, Neluța Dragomir, Cristina Șimonia, Monica Munteanu Urban, Simona Ion, Delia Oprea, Anișoara Drăghin, Maria Țuican, Ionela Ianculescu, Emanuela Rada, Tincuța Bona-Tarța, Alina Balint, Luciana Bica, Adriana Schmidt, Daniela Brânzan, Aurelia Bugărin, Simina Coşariu şi Violeta Stângu.

Liceenii, coordonați de prof. Ioan Drăghina, ne-au încântat auzul cu cântecele „Glasul Florilor” de Tiberiu Vasilache, „Iată, vine luna mai” de D. Stanciu, şi „Vino, vară!” de Timotei Popovici.

Anișoara DRĂGHIN