La Caransebeş, tabela a-ngheţat la 5-0Viitorul Caransebeş – AS 2017 Slatina-Timiş 5-0 (1-0)
În etapa a XI-a a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a primit sâmbătă, 17 noiembrie, în prima zi de iarnă adevărată, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, replica nou-promovatei AS Slatina-Timiş, o echipă care, după cum s-au desfăşurat ostilităţile în prima repriză, a venit cu planuri mari în această deplasare.
Cum niciuna dintre echipe nu-şi cunoştea adversarul, partida a început cu obişnuitele minute de tatonare, în care gazdele au avut două încercări timide de a pune în pericol poarta apărată de M. Birăescu, în minutele 10 şi 13, atunci când Rotea şi Nicola au tras din preajma careului, însă de fiecare dată mingea s-a dus peste transversală. Nicola a făcut o fază mai periculoasă în minutul 16, când a primit pe partea dreaptă şi, de la 12 metri, a trimis la colţul scurt, însă nu a nimerit ţinta.
Gazdele au deschis scorul în minutul 26, în urma unei faze în care Nicoară a primit în careu, pe partea dreaptă, şi, cu toate că se afla între P. Isac şi Bunea, a reuşit să înţepe balonul la 10 metri, trimiţând plasat, în stânga, lângă bară, făcând inutilă intervenţia lui M. Birăescu.
În replică, în minutul 32, fostul component al Viitorului, Neagu, a trimis o torpilă de la 25 de metri, însă mingea a trecut puţin pe lângă poarta caransebeşeană.
În minutul 36, Frenţ, aflat pe aripa dreaptă, i-a trimis lui Nicola în careu, însă încercarea de şut plasat a acestuia, de la 12 metri, s-a dovedit a fi pe portar, iar M. Birăescu a reţinut cu uşurinţă.
Ultima fază importantă a primei reprize şi-au trecut-o în cont oaspeţii, în minutul 44 acelaşi Neagu trimiţând un şut puternic la 20 de metri, însă portarul C. Birăescu a fost pe fază şi a reţinut.
Gugulanii şi-au mărit avantajul în minutul 48, după o fază în care Rotea a executat o lovitură liberă de la 20 de metri lateral-stânga, obţinută tot de el, înalt, în careu, balonul a ajuns pe dreapta, la Frenţ, acesta a centrat, iar Nicoară a profitat de indecizia apărătorilor adverşi şi a portarului M. Birăescu, trimiţând cu capul, de la 6 metri, în plasă.
În minutul 51, Frenţ a făcut o fază de toată frumuseţea, făcând slalom printre fundaşii echipei oaspete, dar, rămas singur cu portarul la doar 10 metri, a trimis în dreapta acestuia, balonul trecând la câţiva centimetri de poartă. În minutul 56, Negrei a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, dictată după un fault asupra lui Frenţ, apărarea celor de la Slatina-Timiş a ezitat, mingea a ajuns la nou-intratul Negoescu, care, în loc să şuteze la poartă de la 6 metri, a încercat să paseze lateral, dându-le astfel posibilitatea fundaşilor adverşi să îndepărteze pericolul.
În minutul 59, Rotea, aflat pe partea stângă, a centrat în careu, spre Negoescu, însă Panţîr i-a agăţat piciorul atacantului caransebeşean în suprafaţa de pedeapsă, centralul Cristian Chitucea dictând penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Cărăuşu, care a trimis puternic, sub bara transversală, ducând scorul la 3-0.
În minutul 71, caransebeşenii au mai reuşit să înscrie o dată prin Nicola, care a beneficiat de o centrare excelentă venită de la Rotea, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Băieţii antrenaţi de Ion Bica şi-au majorat avantajul în minutul 72, când Negoescu, aflat pe partea dreaptă, a centrat pe jos, iar Cărăuşu a trimis necruţător, de la 12 metri, din nou sub transversala porţii apărate de M. Birăescu.
Scorul final a fost stabilit în minutul 86, în urma unei faze în care Boieriu a scăpat pe partea stângă, s-a debarasat de adversarul direct şi a centrat în gura porţii, iar Nicola a îndeplinit o simplă formalitate, trimiţând cu latul, de la 4 metri, fără şanse pentru M. Birăescu.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, C. Arnăut, A. Megheleş, Al. Nicola, M. Frenţ (min. 79, A. Marco), L. Rotea (69, F. Boieriu), C. Govoşdeanu, C. Nicoară (54, C. Negoescu), I. Drăgoi, R. Cărăuşu, G. Negrei; rezervă, D. Socaci. Antrenor, Ion Bica.
AS 2017 Slatina-Timiş: M. Birăescu, P. Isac, C. Panţîr, D. Buran, Al. Bunea, A. Neagu (64, V. Bona), M. Belciu, M. Dragomir (46, P. Godian), F. Todor, Z. Isac, I. Aghescu (69, D. Carîmb); rezerve: R. Erimescu, P. Codilă. Antrenor, Adrian Neagu.
A arbitrat la centru Cristian Chitucea, asistat la cele două linii de Claudiu Gogu şi Adelinne Baciu, toţi din Reşiţa.
Observatori: Dezideriu Kelemen şi Sorin Costachi, ambii din Caransebeş.
Sorin ROGOZ