La Caransebeş s-a cântat: „Olé, olé, Olé, olé/ Ce frumos e-n B, Ce frumos e-n B…”


caransebes valcea 8

FC Caransebeş – CSM Râmnicu Vâlcea 4-1 (2-0)

Jucătorii lui FC Caransebeş au ţinut să-şi ia rămas-bun de la propriii suporteri cu o victorie, şi au reuşit asta sâmbătă, 2 mai, când, în etapa a V-a a play-out-ului Ligii a II-a, au învins fără drept de apel pe CSM Râmnicu Vâlcea, după un meci pe care l-au dominat din primul până în… penultimul minut. Din păcate pentru fotbalul din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului, ploaia care a căzut pe aproape întreg parcursul întâlnirii i-a împiedicat pe gugulani să vină în număr mare la stadion, aşa cum îşi făcuseră un obicei în ultima vreme.

Gazdele au început în forţă, prima fază periculoasă consumându-se în minutul 3, atunci când Săulescu, angajat central, a intrat în careu şi a şutat puternic de la 8 metri, însă portarul vâlcean Popescu a reuşit să respingă cu piciorul. După doar două minute, acelaşi Popescu a fost pus la încercare de Tomozei, care a trimis un trasor de pe partea stângă, goal-keeper-ul oaspeţilor a respins în lateral, însă acolo era Stoica, atacantul caransebeşean îndeplinind o simplă formalitate şi trimiţând, de la 6 metri, balonul în plasă.

Golul al doilea al gazdelor a fost înscris în minutul 27, după o fază foarte frumoasă, în care balonul a circulat pe traseul Roman – Săulescu – Stoica, acesta din urmă reuşind să marcheze, cu latul, de la 12 metri, şi stabilind astfel un ecart care a adus mai multă linişte nu doar în tribune, ci şi pe banca tehnică a gugulanilor.

Singura fază în care oaspeţii au contat în atac a fost cea din minutul 42, când Staicu a pătruns frontal, l-a driblat pe Pascal, ieşit în întâmpinare, însă, rămas cu poarta goală în faţă, a fost talonat de Goşa, care a reuşit să scoată în cele din urmă un fault în atac.

Vâlcenii au început mai bine partea a doua, fiind chiar pe punctul de a reduce din handicap în minutul 47, când Munteanu a centrat perfect de pe extrema stângă, însă lovitura de cap, cu pământul, trimisă de Staicu de la 8 metri, a trecut puţin pe lângă stâlpul stâng al porţii apărate de Pascal.

O dată cu trecerea timpului, caransebeşenii au echilibrat partida şi au trecut la cârma jocului, iar în minutul 61 Samson a fost la un pas de autogol, după ce a reluat cu capul centrarea de pe dreapta a lui Birău, mingea, pe care voia să o trimită în corner, trecând la doar câţiva centimetri de bara dreaptă a porţii lui Popescu.

Cea mai controversată fază a meciului s-a consumat în minutul 65, pe un atac purtat pe partea dreaptă de gugulani, mingea a ajuns în careu, Săulescu, lovit în piept de un adversar, s-a prăbuşit fulgerător, portarul Popescu făcând semne disperate ca jocul să fie oprit, gesturi pe care arbitrul de centru nu le-a văzut, astfel că faza a continuat, iar mingea a ajuns la Roman, care, de la 14 metri, a şutat necruţător sub bară, ducând scorul la 3-0. Protestele ulterioare ale vâlcenilor au rămas însă fără rezultat, iar meleul format din jucătorii celor două echipe a fost în cele din urmă împrăştiat de arbitri.

Probabil şi pe fondul nervilor de la faza marcării golului, în minutul 73 Munteanu l-a faultat brutal pe Săulescu, la mijlocul terenului, intervenţie pentru care „centralul” timişorean Flavius Roşu i-a arătat vâlceanului direct cartonaşul… roşu.

Caransebeşenii puteau să-şi mărească avantajul în minutul 79, când nou-intratul Popa a centrat de pe partea dreaptă, însă Lupu, aflat la doar 6 metri de poarta oaspeţilor, a trecut milimetric pe sub minge.

Cel de al patrulea gol al gazdelor s-a înscris în primul din cele patru minute de prelungire, după o fază prelungită de atac, când mingea a ajuns la Precup, care, de la 14 metri, a şutat puternic la semiînălţime, lăsându-l fără replică pe tânărul de numai 18 ani Prvulovic.

Scorul final l-a stabilit Staicu, în minutul imediat următor, când, găsit bine în careu, a şutat pe jos, de la 12 metri, marcând golul de onoare al vâlcenilor.

După fluierul final, jucătorii gugulani, în frunte cu Alin Artimon, şi-au salutat galeria, o galerie – Magica Balta – care s-a comportat exemplar nu doar la acest meci, ci pe întreg parcursul campionatului şi care a părăsit stadionul cântând „Olé, olé, Olé olé/ Ce frumos e-n B, Ce frumos e-n B, Ce frumos e-n B…”.

„Mă bucură jocul, mă bucură rezultatul, mă bucură faptul că în al cincilea meci consecutiv folosim patru jucători sub 21 de ani, iar spre final chiar al cincilea, mă bucur că, matematic, ne-am atins obiectivul şi nu am depins de retragerea lui FC Olt sau mai ştiu eu a cui se mai poate retrage în ultima săptămână… Cred că am reuşit să justificăm investiţia făcută în noi, încrederea avută în noi, eforturile care s-au făcut dinspre oraş şi dinspre domnul primar… Putem vorbi aşa acum, pentru că, matematic, socotelile sunt încheiate, indiferent că se răzgândeşte FC Olt peste o săptămână şi se prezintă la ultimul joc. Îmi felicit jucătorii pentru parcurs, putea fi şi mai bun, dar la start, când ne-am apucat, puţini credeau că, având şase puncte, vom reuşi să ne mai atingem obiectivul. Deja sezonul acesta pentru noi e istorie, mai avem un joc în care trebuie să ne respectăm, aşa cum am făcut şi astăzi, în care trebuie să aducem puncte, ca să rămânem primii în play-out şi să încheiem sezonul cu un rezultat bun şi, aşa cum ne-am propus la început, să încheiem pe primul loc dacă putem sau la egalitate de puncte cu Vâlcea. Sper că i-am mulţumit pe spectatorii prezenţi în tribune, le mulţumim cu toţii pentru sprijinul pe care ni l-au acordat la fiecare meci, şi sper ca în sezonul viitor Caransebeşul să poată să le arate, pe lângă rezultate, şi un joc care să-i satisfacă”, a spus la conferinţa de presă Alin Artimon.

„Prea multe despre acest joc nu sunt de spus. O victorie meritată a Caransebeşului, am avut şi noi ocaziile noastre în anumite momente importante în care puteam să revenim în joc, dar am făcut din nou cadouri… Dacă există un lucru bun pentru noi în jocul de azi, acela e faptul că am jucat cu vreo şase tineri sub 21 de ani, dintre care patru născuţi în 1996, ceea ce se urmăreşte pentru anul viitor. În rest, ne-am prezentat lamentabil, am făcut cadouri, am venit în vacanţă, în vacanţă am şi jucat. Suntem cu toţii vinovaţi, în frunte cu mine, pentru atitudinea avută astăzi. Mai rămâne un meci, după care vom vedea ce va fi. Felicitări Caransebeşului pentru tot ce a realizat din iarnă încoace şi mult suuces în ceea ce-şi propun!”, a declarat după meci tehnicianul vâlcean Alex Pelici.

FC Caransebeş: Pascal, Tomozei, Goşa, Dinu, Birău, Artean, Pârvu, Săulescu (min. 76, H. Popa), Lupu (83, Manea), Roman (71, Precup), Stoica; rezerve: Birăescu, Barbu, Suru, Boştină. Antrenori: Alin Artimon, Alin Paleacu.

CSM Râmnicu Vâlcea: Popescu (80, Prvulovic), Samson, Pârvulescu, Deaconescu (57, Preda), Munteanu, Dumitraşcu, Iordache, Codin, Pişcanu (77, Lazăr), Geantă, Staicu; rezerve: A. Popa, Konyeha, Melcea, Firţulescu. Antrenor, Alex Pelici.

A arbitrat la centru Flavius Roşu (Timişoara), asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Nicolae Chiţoiu (Timişoara).

Observatori: Emanoil Popescu (Târgu Jiu) şi Vasile Marc (Cluj-Napoca).

Sorin ROGOZcaransebes valcea 5alin artimon 2alex pelici 2