La Caransebeş, Moş Nicolae a venit cu gheaţă şi lumini


Vineri, 5 decembrie, în ajunul sărbătoririi Sfântului Nicolae, caransebeşenii – şi cei mici, şi cei mari – au primit câte un cadou. În după-amiaza zilei, a fost inaugurat, pentru al optulea an consecutiv, patinoarul din Parcul „Gen. Ioan Dragalina”, iar în cursul serii a fost aprins iluminatul ornamental de sărbători, care transformă municipiul într-un decor de basm.

Copiii prezenţi în parcul ce poartă numele celui mai mare erou pe care l-a dat Caransebeşul s-au bucurat de un program de colinde interpretate de preotul Marian Mărcuş, după care a venit rândul primarului Marcel Vela să li se adreseze. „În fiecare an, în ajunul sărbătoririi Sfântului Nicolae, ne-am obişnuit să inaugurăm patinoarul din Caransebeş. Pentru că ştiu că sunteţi nerăbdători, nu vreau să vă spun decât că noi, administraţia locală, vom susţine mereu copiii, tinerii, şi numai pe ei, să facă sport, să vină aici, în parcul din Centrul civic al municipiului Caransebeş, pentru a patina, fiindcă, pentru fiecare dintre voi, patinoarul este un loc unde puteţi să zburaţi, imaginar, puteţi pluti, puteţi aluneca pe gheaţă, sentiment care vă dă posibilitatea să vă închipuiţi că treceţi dincolo de limite. Primăria va susţine în continuare ca grupurile organizate de către şcoli şi licee să aibă acces gratuit la patinaj, şi vrem ca acest loc să fie unul în care toţi copiii să se simtă bine. Preţurile sunt aceleaşi ca acum opt ani, şi pentru accesul pe gheaţă în mod individual sau în grup, şi în ceea ce priveşte închirierea patinelor. La mulţi ani, şi să nu uitaţi să fiţi fericiţi!”, le-a spus Marcel Vela tinerilor dornici „să spargă” gheaţa patinoarului.

Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 10.30-22, cu o pauză pentru refacerea stratului de gheaţă şi de respectare a liniştii publice, între orele 13-16. Durata unei reprezentaţii este de 60 de minute, numărul maxim de patinatori admişi pe gheaţă fiind de 60. Taxa pentru o oră este de 5 lei, iar cei care doresc să închirieze o pereche de patine trebuie să achite alţi 5 lei, această operaţiune făcându-se doar în baza unui act de identitate. În cazul în care grupuri organizate de copii, însoţite de cadre didactice, solicită, în scris, accesul pe gheaţă în mod gratuit, aceasta se va face numai cu acordul Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, vizat de primarul municipiului, de luni până vineri, între orele 10.30-11.30. Patinoarul va rămâne deschis timp de două luni, până la sfârşitul vacanţei din luna februarie a elevilor.

În drum spre Primărie, edilul municipiului s-a oprit pe Calea Sacră, dintre Catedrala Episcopală şi Casa de cultură, unde administraţia locală a pus la dispoziţia comercianţilor 20 de căsuţe din lemn, în vederea organizării Târg de Crăciun. Participanţii la târg oferă o gamă largă de articole, de la produse alimentare tradiţionale, până la haine şi jucării, caransebeşenii având cu adevărat posibilitatea să aleagă cadouri, şi nu numai, în această perioadă a Sărbătorilor de iarnă.

În cursul serii, Marcel Vela, împreună cu trei fetiţe – Maria-Anesia Rusnac, Brianna Albai-Mardale şi Andreea-Maria Verdeş –, a aprins iluminatul ornamental, de la butonul montat pe unul dintre catargele din faţa Primăriei, scăldând municipiul într-o mare de luminiţe multicolore.

Bianca METEŞ