Parcarea de pe Halici, în circuitul municipal


Deoarece lucrările de amenajare şi modernizare a parcării din Centrul civic al Caransebeşului, din zona fostei centrale termice aflate lângă sediul Romtelecom, cuprinsă între străzile Episcopiei, Ştefan Herce şi Mihail Halici, au fost finalizate, aceasta a fost introdusă de administraţia locală în regimul de parcări ale municipiului, în sensul rezervării acesteia de către locatarii, societăţile comerciale sau instituţiile din acest perimetru. Rezervările se pot face pe o perioadă de un an, între orele 16 după-amiza, până la 8 dimineaţa, iar dacă locul este liber, el poate fi închiriat de către orice deţinător de autovehicul, în acelaşi regim care se aplică în celelalte parcări din zona Centrului civic.

Mai mult, pentru fiecare dintre cei care rezervă locuri de parcare în noua amenajare edilitară, Serviciul Public de Întreţinere şi Reparaţii va confecţiona plăcuţe pentru personalizarea locului respectiv, sau se va efectua un trasaj pe pavele, astfel încât fiecare deţinător de autoturism să ştie exact care îi este locul rezervat pentru parcarea maşinii”, a spus primarul Marcel Vela.

Având în vedere că în zona centrală a municipiului mai sunt amenajate parcări cu pavele, una fiind cea de pe Str. Ardealului, de vizavi de Raiffeisen Bank, consilierii locali caransebeşeni au aprobat prin vot ca şi aceasta să aibă acelaşi regim, respectiv să fie rezervată de locatari, iar dacă rămân locuri libere, ele să poată fi folosite de alţi solicitanţi.

Totodată, parcările de la ASIROM, cea din Piaţa Revoluţiei, din spatele Bisericii Romano-Catolice, şi de pe Str. Mihail Halici, până la Episcopie, vor intra în acelaşi sistem integrat de parcări, pentru a oferi astfel, în mod organizat, locuri de parcare pentru cât mai mulţi solicitanţi din Caransebeş sau care sunt în tranzit prin municipiu”, a mai precizat Marcel Vela.

Bianca METEŞ