De ziua ta, măicuţă


În urbea de pe Timiş şi Sebeş continuă acţiunile dedicate începutului de primăvară şi, în special, reprezentantelor sexului frumos. Sala de festivităţi „Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a găzduit recent un spectacol artistic dedicat Zilei de 8 Martie. Acţiunea în cauză, care s-a derulat sub genericul „De ziua ta, măicuţă”, a fost una caritabilă şi a inclus o expoziţie cu vânzare de mărţişoare unicat, ecologice. Fondurile care s-au strâns astfel au fost donate asistaţilor Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare”. Cu acest prilej, copiii de la unele unităţi de învăţământ preşcolar au pus în scenă câteva piese de teatru. De asemenea, cei mici au pregătit recitaluri de poezie în grai, dar şi spectacole de cântece şi dansuri populare tradiţionale. Invitatul special al evenimentului a fost realizatorul de emisiuni populare de la Televiziunea Banat, Dan Liuţ.

Cu această ocazie, au evoluat preşcolarii de la grupele mică, mijlocie şi mare de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 Caransebeş, preşcolarii de la Grădiniţa „Sfânta Ursula”, precum şi un grup de elevi costumaţi în port popular autentic, de la Şcoala cu clasele I-IV din satul Prisaca, îndrumaţi de învăţătoarea Mărioara Magda.

Acţiunea dedicată Zilei de 8 Martie a fost organizată prin implicarea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 4 din urbea de pe Timiş şi Sebeş, cu sprijinul Episcopiei Caransebeşului şi al Televiziunii Banat, partener media.

Între invitaţii care au mai fost prezenţi la evenimentul derulat sub genericul „De ziua ta, măicuţă”, s-au aflat şi un grup de elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 din municipiul Reşiţa, care au susţinut recitaluri de poezie în grai bănăţean, precum şi Ansamblul de Cântece şi Dansuri „Florile Semenicului” din localitatea Bolvaşniţa.

Liviu DINU